Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучевић: Грчко непризнавање тзв. Косова од - пријатељски став према Србији

© Фото : Спутњику уступило Министарство одбране Републике СрбијеМинистар одбране Србије Милош Вучевић разговарао је данас са амбасадорком Републике Грчке Мариом Леванти
Министар одбране Србије Милош Вучевић разговарао је данас са амбасадорком Републике Грчке Мариом Леванти - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
Пратите нас
Министар одбране Србије Милош Вучевић разговарао је данас са амбасадорком Републике Грчке Мариом Леванти.
Министар Вучевић захвалио је на подршци Грчке територијалном интегритету и суверенитету наше земље, као и континуираној подршци европском путу Србије. Он је напоменуо да је непризнавање такозваног Косова од стране Грчке пријатељски став према Србији, а уједно и показатељ доследности званичне Атине у поштовању суверености других држава, саоптило је Министарство одбране.
Министар одбране додао је да је за Србију Грчка значајан међународни партнер и чланица ЕУ са којом традиционално имамо најближе односе.

Министар Вучевић истакао је да је билатерална војна сарадња са Грчком изразито развијена и да тежиште сарадње у области одбране чини војно-војна сарадња, као и војнообразовна сарадња, која се огледа кроз обучавање и усавршавање у образовним центрима две земље.

Он је рекао да ћемо са Грчком, као значајним партнером, наставити да негујемо и унапређујемо блиске односе у свим областима од обостраног интереса. Током данашњег сусрета, министар Вучевић упутио је позив за посету министра националне одбране Грчке Србији, како би отворили нова поглавља сарадње и потврдили заједничко опредељење да, унапређујући билатералну војну сарадњу, доприносимо даљем јачању односа две државе и два народа.

Амбасадорка Леванти изразила је наду да ће развој грчко-српских односа бити настављен на обострану корист. Она је истакла да очекује да ће током свог боравка у Србији допринети унапређењу сарадње у области одбране, саобраћаја и енергетике, наводи се у саопштењу..
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала