- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Због квара велики део Републике Српске без струје, екипе раде на санацији

CC0 / Unsplash / Далековод
Далековод - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
Пратите нас
Велики део Републике Српске је остао без струје због хаварије на електроенергетским објектима Електропреноса БиХ у Бјелајцима у Мркоњић Граду, изјавио је директор Електрокрајине Драган Чавић.
"Они предузимају све активност да активирају снабдевање електричном енергијом из других праваца. То није надлежност Електрокрајине, али екипе из Електропреноса раде све да што пре реше проблем", рекао је Чавић за РТРС.
Без струје су остали Бањалука, Приједор, Градишка, Кнежево, Котор Варош, Нови Град, Козарска Дубица, Рибник, Теслић, Лакташи, Прњавор, Челинац, Мркоњић Град и Сански Мост у ФБиХ.
Срђан Мазалица, руководилац Оперативног подручја Бањалука у Електропреносу БиХ рекао је за РТРС да је дошло до делимичног распада електричне мреже у Републици Српској и БиХ, и то се, како истиче, десило услед низа мало вероватних догађаја, који када су се скоро истовремено десили, изазвали ланчану реакцију, а та реакција довела је до наглог пада мреже.
„Дошло је до испада већине трафостаница од 110 киловолтних у овом делу Српске и БиХ. Врло брзо смо вратили напајање 110 киловолтне мреже преко 400 киловолтног далековода из Станара и Тузле и потребно је одређено време да се све санира“, поручио је Мазалица.
Он је замолио грађане да имају стрпљења док се кварови не отклоне.
„УЕлектропреносу сам од 2005. године и откада радим ово се никада није десило“, нагласио је Мазалица.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала