- Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
МОЈА ПРИЧА
Доносимо вам животне приче, репортаже и необичне судбине људи који друштво чине бољим.

Зоран Терзић за Спутњик преноси драму из Турске: „Многи спортисти су још под рушевинама“

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор женске одбојкашке репрезентације Србије
Селектор женске одбојкашке репрезентације Србије - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
Пратите нас
Ексклузивно
За многе људе из света спорта је судбина неизвесна под рушевинама објеката урушених у разорним земљотресима у Турској, рекао је за Спутњик Зоран Терзић, трофејни одбојкашки тренер, некадашњи селектор Србије и актуелни шеф стручног штаба женског тима Фенербахчеа.
Терзића је низ катастрофалних земљотреса затекао у Истанбулу где живи и ради већ пету годину, а један од њих је имао епицентар на свега 150 километара од тог града, у месту Феризлија, чинећи потрагу за преживелима још тежом.
„Разговарао сам са физиотерапеутом из клуба који ми је рекао да зна доста људи из света спорта за које је судбина неизвесна, за које се не зна шта је са њима јер су негде под рушевинама“, рекао је Терзић за Спутњик.
Бивши селектор женске одбојкашке репрезентације Србије рекао је да се чуо и са Катарином Лазовић, српском репрезентативком, која се налази у Адани, граду који је погодио земљотрес. Катарина од јануара ове године наступа за тамошњи клуб Чукурова Беледије, а Терзић каже да је српска одбојкашица такође добро.
„Наша Катарина Лазовић је тамо, чули смо се, добро је и се је у реду са њом. Моје остале играчице су наравно у Истанбулу и све су добро“, рекао је Терзић.
Ипак, трауматичан талас никога не оставља равнодушним и сигурним у своју безбедност, што је нашег саговорника навело и да се запита шта је узрок свега.
„У Истанбулу се земљотрес осетио врло мало, међутим други део Турске је погодило неколико јаких. Не знам, да ли се ми то превише шалимо са природом па нам враћа, није добро. Нажалост. Овде је то честа појава“, истакао је Терзић.
Како је додао, потреси и даље трају и питање је када ће се живот вратити у нормалне токове.
„Земљотреси су и даље, ми за неколико недеља треба да идемо тамо на то подручје да играмо утакмицу, али видећемо како ствари стоје. Тешка је ситуација, надамо се да ће људи бити добро, а објекти ће се већ направити“, закључио је Терзић.
Подсетимо, епицентар најјачег земљотреса лоциран је северно од Газијантепа, односно 90 километара од границе са Сиријом, а потоњи потреси су погодили и централни део Турске. У Сирији су погинуле 403 особе, док је око 1.300 повређено.
Земљотрес у Турској - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
СПОРТ
Руски фудбалер открио детаље трагедије у Турској: „Осетио сам вртоглавицу“
Извлачење страдалих из рушевина након разорног земљотреса у Турској - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
СВЕТ
УЖИВО Разоран земљотрес однео 3.000 живота, више од 7.800 људи спасено испод рушевина /видео/
Руски транспортни војни авион Ил-76 - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
РУСИЈА
Руски спасиоци крећу у Сирију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала