- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Цибона победила десетковани Борац – Чачани прете тужбом

© Фото : АБА лига / Борац Чачак / Душко РадишићРадован Ђоковић
Радован Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Пратите нас
Kошаркаши Борца из Чачка поражени су од Цибоне у напетој завршници са 84:83 у мечу 18. кола АБА лиге. Дуел српског и хрватског клуба одигран је иако су због болести домаћини имали на располагању само седморицу играча (четири јуниора), а и тако десетковани, били су близу сензације.
Чачани су три секунде пре краја водили са 83:82, али је Свен Смајлагић погодио двојку у последњој секунди и донео победу растрзаним Загрепчанима.
Превагу на тасу Цибоне донели су Борна Kапуста са 22 поена и 12 асистенција, Александар Аранитовић са 14, Kрешимир Радончић са 10 и Ловро Мазалин са девет поена и 13 скокова.
Најефикаснији у саставу Борца били су Хантер Хејл са 29 поена и девет скокова, Дианте Болдвин са 24 поена и седам асистенција, Ђорђе Ћурчић је имао 14, а Павле Николић 11 поена.
Иначе, Борац је пре утакмице на званичном сајту објавио допис који је послао АБА лиги, у којем је поново истакао захтев да се утакмица са Цибоном одложи услед болести играча.
Kлуб из Чачка је крајем прошле недеље затражио одлагање утакмице због здравствених проблема у свом саставу. АБА лига није доставила одобрење због чега је председник Борца Предраг Пантовић јуче одржао ванредну конференцију за медије.
Регионална лига је утакмицу између Борца и Цибоне померила за уторак, што није задовољило руководство чачанског клуба које најављује можда и судску тужбу против АБА лиге.
Пласман обезедио Sofascore
 Душан Ристић и Марко Јагодић Куриџа - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
СПОРТ
Ристић из Истанбула за Спутњик: „Људи су забринути – надам се да више неће бити потреса“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала