- Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
ЖИВОТ
Занимљивости из земље и света

Црногорац дао отказ јер ништа није радио

CC0 / Unsplash / Депресија — илустрација
Депресија — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Пратите нас
Становник Мојковца Илија Влаовић дао је отказ у Општини Мојковац јер ништа није радио, и јер је сматрао да његово радно место није потребно.
Влаовић, који је по струци професор географије, засновао је радни однос у Општини Мојковац 9. децембра 2022. године, а захтев за раскид уговора о раду поднео 18. јануара ове године.
Влаовић је потврдио за Побједу да овај несвакидашњи и неуобичајен потез није шала, и да је заиста дао отказ јер му послодавац није давао радне задатке. Он је био запослен на радном месту саветника, али каже да не зна за шта и чији саветник.
У захтеву за раскид уговора упућен председнику Општине Мојковац Веску Делићу, у који је Побједа имала увид, Влаовић наводи да је склопио уговор са Општином преко јавних радова које расписује Завод Црне Горе као стручно оспособљавање на шест месеци.
"Разлог раскида уговора је јер се надлежни за мој сектор, где сам добио распоред, нису удостојили за месец дана наћи ми радни задатак. Осећао сам се бескорисно и сувишно. Ако сам добио прилику да се усавршавам сматрам да би то требало и да се спроведе у дело, а не да своје радно време проводим седећи без никаквих радних обавеза", казао је Влаовић.
Он наводи да се обраћао надлежној за његов сектор у више наврата и тражио радно задужење, али да га није добио „вероватно зато што послодавац нема шта да му да да ради“.
"Самим тим сматрам да ово моје радно место није потребно и зашто бих ја онда узимао плату коју не заслужујем. Сматрам да би било хуманије да се тај новац уплати деци у Дому у Бијелој или социјално угроженим породицама", каже Влаовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала