Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Лајчак задовољан што је Курти прихватио предлог, најавио наставак разговора

© Sputnik / Лола ЂорђевићСпецијални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирослав Лајчак
Специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирослав Лајчак - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Пратите нас
Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак саопштио је, након разговора у Приштини са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем и председником Србије Александром Вучићем у Београду да му је драго да је Приштина “у принципу прихватила предлог ЕУ”.
Он је најавио наставак разговора на састанку на виском нивоу.

“Отпутовао сам у Приштину да се састанем са премијером Аљбином Куртијем и замеником премијера Бесником Бисљимијем и у Београд, где сам се састао са председником Србије Александром Вучићем и Петром Петковићем. Драго ми је да је и Косово у принципу прихватило предлог ЕУ. Наставићемо наше разговоре на састанку на високом нивоу”, објавио је Лајчак данас на Твитеру.

Лајчак се синоћ у Београду састао са председником Србије Александром Вучићем, а претходно је у Приштини разговарао са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.
Председник Вучић је саопштио да је са Лајчаком имао отворен и пријатељски разговор.

"Отворен и пријатељски разговор са Мирославом Лајчаком. Када кажем отворен, то стварно мислим. Разумели сте ме све. Живела Србија", написао је Вучић на друштвеним мрежама, уз фотографије са сусрета са Лајчаком.

Курти је јуче после састанка са Лајчаком рекао да Приштина прихвата предлог ЕУ за нормализацију односа са Београдом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала