Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Стано о дијалогу Београда и Приштине: Спремни смо за састанак, али још нема датума

© Фото : Youtube/EU Debates | eudebates.tv/PrintscreenПортпарол високог представника ЕУ за спољну политику Петер Стано
Портпарол високог представника ЕУ за спољну политику Петер Стано - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Пратите нас
Европска уније још не може да најави датум састанка дијалога на високом нивоу између Београда и Приштине у Бриселу, изјавио је данас Петер Стано, портпарол високог представника за спољну политику Уније.
„Специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак је путовао у регион због апретка у дијалогу и да би јасно ставио до знања партнерима у Приштини и Београду да ЕУ очекује напредак. На столу је европски предлог о начину како да се иде напред и да буде напретка на путу ка нормализацији односа између Србије и Косова. Немам шта да додам од оног што је наш специјални представник рекао на терену. Што се тиче дијалога на високом нивоу, разуме се да смо ми увек спремни да их дочекамо и да организујемо састанак“, рекао је Стано на питање Тануга да ли се ускоро очекује састанак у дијалогу на високом нивоу у Бриселу.
Он је додао да ће ЕУ најавити када за то дође време и да у овом тренутку такав састанак не може да најави.
Лајчак је јуче, после састанка с председником Србије Александром Вучићем и с премијером тзв. Косова Аљбином Куртијем на свом Твитер налогу најавио наставак разговора на састанку на високом нивоу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала