Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Не мислим да су избори у овом тренутку добро решење за нашу земљу

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICпредседник Србије Александар Вучић
председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је да не мисли да су у овом тренутку избори добро решење за нашу земљу. Мој посао као председника је да бринем о држави још неко време, нисам никада изговорио да желим да поново будем премијер, поручио је Вучић. Да ли ће избора бити до краја године то је друга ствар“, додао је.
Вучић је изјавио да су у Скупштини Србије током расправе о Извештају Владе Србије о преговарачком процесу о КиМ грађани могли да виде и разумеју колико је тешка наша позиција у вези с Косовом и Метохијом.
"Ми смо говорили о КиМ, много важних ствари смо покренули, грађани су могли да виде ко је озбиљно и одговорно приступио тој теми. Мислим да су људи могли да виде и разумеју колико је тешка наша позиција, тешка ситуација је ту деценијама а сада је посебно тешка због рата у Украјини. Неки су се трудили да износе оптужбе и да изазову инциденте. Ја сам се трудио да будем реалан и рационалан, да имамо објективан приступ, да говорим о миру,, да говорим о неопходности очувања стабилности у региону, да кажем да морамо да се боримо за то да дођемо до решења, а не да остављамо све нашој деци" , рекао је Вучић за тв Пинк.
Коментаришући инцидент који је настао током скупштинске расправе, казао је да је све то било припремано са жељом да њега оптуже за издају.
„Оно што је мене изненадило је да сам видео да је то било припремано и да лаику то може да изгледа спонтано. Жеља је била да они оптуже мене за издају и да ми не дају прилику да одговорим и пошли су ка мени, са жељом да се изазве инцидент јер су за 15 сати заказали демонстрације и да се упадне у скупштину“, рекао је Вучић.
„Нису очекивали да ће неко да буде довољно упоран и миран и да ће да настави да говори, мислили су да ће бити паузе и да после тога седница не би била настављена“, додао је он.
Истакао је да нису били у парламенту уједињени у очувању наших виталних националних интереса.
"Сви ми имамо различито виђење које је то најважније државно питање, али није то важно, политичке разлике су ок. Суштина је у томе да они имају само један циљ, а то је како оборити СНС и мене као лидера, а других ствари то нема", нагласио је Вучић.
Додао је да морамо на рационалан начин да гледамо на ситуацију на Косову и Метохији и да не можемо да се понашамо паролашки.
„Сви на политичкој сцени воле да глуме жртве. Колико пута је поменут Бриселски споразум у негативном контексту. Више од 190 пута, а ја сам поменут као кривац, а није поменуто ко га је потписао“, рекао је Вучић додајући да нема проблема са тим.
Казао је да је оно што се догодило у парламенту значајно нарушило односе СНС-а и СПС-а.
Ништа се неће догодити преко ноћи, али оно што се догодило је значајно нарушило наше односе, а ту има ствари о којима нећу да говорим, рекао је Вучић.
„Ја сам и јуче и данас разговарао са потпредседником Дачићем. Односи су нарушени, постоје ствари о којима нећу да говорим, и сутра ћу са њим да се видим. Не мислим да су избори сада добро решење за нашу земљу.“
„Лично немам поверење“, рекао је Вучић говорећи о СПС, али „сада знамо да у тешким временима можемо да се ослонимо само на себе“.
На данашњем састанку са министрима и премијерком говорили смо о свим проблемима са којима се држава суочава и колико нас тешких задатака чека, навео је он.

„Нисам никада изговорио да ћу да будем председник владе нити да ћу да се кандидујем за премијера као што су неки регионални медији пренели“; нагласио је Вучић. „Да ли ће избора бити до краја године то је друга ствар“, додао је.

Он је најавио да ће 27. маја бити одржана Скупштина СНС-а и да ће тада бити донета одлука о свим великим питањима.

Вучић о ситуацији у Украјини: Очекујем велику ескалацију сукоба

На питање о томе какав развој ситуације у вези са сукобима у Украјини очекује, Вучић је казао да предстоје потези који могу довести до потпуно неконтролисане ситуације.
„Очекујем велику ескалацију сукоба. Тенкови ће довести до промене ситуације, донеће велику подршку Украјинцима, али то неће бити довољно и очекујем да ће да се донесе одлука о слању Ф-16 у Украјину што ће довести до потпуно неконтролисане ситуације у Украјини“, рекао је Вучић додајући да ће то лоше да се одрази и на Србију.
Грумен злата, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
ЕКОНОМИЈА
Вучић: Имамо веће налазиште злата од Жагубице, то би значајно подигло Србију
Почело пребројавање гласова - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
СРБИЈА
Ванредни избори у Србији одложили би решавање косовског питања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала