- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата: Циљ САД и њихових савезника ─ победа над Русијом на бојном пољу по сваку цену

© Sputnik / Максим БлиновЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2023
Пратите нас
Дугорочни циљ Сједињених Америчких Држава и њихових савезника у Украјини је победа над Русијом на бојном пољу по сваку цену и туђим рукама, ради се о све гласније декларисанијем сну – распаду Русије, сматра шеф руске делегације на преговорима у Бечу о војној безбедности и контроли наоружања Константин Гаврилов.

„Ни за кога више није тајна да је дугорочни циљ САД и њихових савезника у Украјини – победа над Русијом на бојном пољу по сваку цену и туђим рукама. С обзиром на овакав приступ, никакви издаци, укључујући и хуманитарне, за њих се не чине претерани“, рекао је Гаврилов, говорећи на пленарној седници Форума ОЕБС-а за безбедносну сарадњу.

Он је напоменуо да је данас „није упитан антируски вектор активности познате групе држава-учесница ОЕБС-а“.
„Не ради се само о прогресивном спровођењу политике обуздавања Руске Федерације у циљу наношења максималне штете, већ и о све гласније декларисанијем ‘сну’– распаду наше земље. Спремни смо да дамо достојан отпор клеветницима Русије“, додао је Гаврилов.
Он је нагласио да одсуство реакције САД и других земаља НАТО-а на „гажење међународног хуманитарног права од стране Кијева још једном потврђује њихову директну умешаност у сукоб“.

„Сва ова дела кривичног безакоња које Кијев чини под окриљем Запада неће остати некажњена. Она се пажљиво бележе. Организатори и починиоци ће неизбежно бити кажњени“, закључио је Гаврилов.

Он је позвао државе-чланице ОЕБС-а, УН, Међународни комитет Црвеног крста и друге релевантне међународне организације да утичу на званични Кијев и предузму ефикасне мере „за спречавање кривичних дела украјинских оружаних снага против цивилног становништва, као и да се заустави злостављање заробљених руских војника и злостављање тела погинулих“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала