- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Морамо да будемо искрени, Новак је најбољи на свету“

© AP Photo / Alastair GrantНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2023
Пратите нас
Траје трка за звање најбољег тенисера света, а једини битан фактор по ком Рафаел Надал може да се мери са Новаком Ђоковићем је то што имају једнак број освојених гренд слемова, по 22. Зато су сада коментари око тога ко је бољи, Ноле или Рафа, никада учесталији. Па се тако јавио и Доминик Тим, бивши трећи играч света.
Када је Аустријанац у питању, дилема не постоји - Новак Ђоковић је тренутно најбољи играч на свету.
„Физички, ментално, начин на који се креће по терену... Као да има 25 година! Морамо да будемо искрени: Новак је најбољи на свету! Тако да његова победа у Аустралији није нешто изненађујућа“, рекао је Тим, а пренео „Тенис мејџорс“.
Само, додаје Аустријанац да ће на крају трку о најбољем у историји ипак одлучити бројка освојених Грен слем турнира.
Тим је имао прилику чак да игра против Новака Ђоковића и Рафаела Надала и то у финалу Грен слемова. Против Рафе у финалу Ролан Гароса, а против Новака у финалу Аустралијан опена.
„У моменту финала Аустралијан опена играо сам најбољи свој тенис. Гледајући и из угла тениса и из угла физичке спреме. И чак поред тога изгубио сам од Новака. Скоро да нисам могао боље да одиграм. И поново сам изгубио. То вам све говори. Против Рафе сам играо у Паризу. Они су скоро непобедиви на својим омиљеним турнирима“, рекао је Тим.
А, у целу причу убацио је и Роџера Федерера. Кога види као најважнијег тенисера по спорт, иако нема најбоље бројке.
„Мислим ли да тенис можда нема највећег у историји, као, на пример, кошарка. Да ли је могуће да Новак или Рафа буду резултатски најуспешнији, а Роџер најутицајнији и најзначајнији за сам спорт? Да, дефинитивно је могуће. Без обзира на то колико ће Рафа, Новак или било ко други имати победа у будућности, Роџер ће увек бити онај који је највише утицао на тенис“, рекао је Тим.
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас, Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2023
СПОРТ
Млади лав олакшао душу: „Моје тајно оружје не функционише против Ђоковића“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала