- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Црно-бели покер на листи најбољих – и то нема нико у Европи

© Sputnik / Лола Ђорђевић"Закуцавање" Матијаса Лесора
Закуцавање Матијаса Лесора - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2023
Пратите нас
Чак четворица кошаркаша Партизана налазе се међу 25 најбољих играча досадашњег тока Евролиге, док је на списку само један члан Црвене звезде.
После 23 одиграна кола у Евролиги и даље је неприкосновен као најкориснији бугарски репрезентативац Саша Везенков, играч Олимпијакоса који игра бриљантно и у просеку има нешто мање од 23 индексна поена.
Једини који уз њега има више од 20 индексних поена у просеку је први играч из табора Партизана, центар Матијас Лесор са 20,3.
Најбољу петорку комплетирају Василије Мицић, Вил Клајбурн и Мајк Џејмс, а следећи црно-бели кошаркаш на листи је Зек Ледеј, на 15. позицији.
Осам места од њега смештен је Данте Егзум, а на 25. позицији је Кевин Пантер, који комплетира покер играча Партизана, што нема ниједан други тим у Евролиги, најближи им је Реал Мадрид са тројицом кошаркаша на списку.
Из другог српског тима у Евролиги на листи се налази само Лука Вилдоса који је одиграо пет утакмица мање од максимума, а његове партије у досадашњем току такмичења су биле довољне за 19. место.
И црвено и црно-бели учешће у Евролиги настављају већ овог четвртка у оквиру 24. кола.
Црвена звезда гостује у Тел Авиву против Макабија (20.05 часова) у можда и одлучујућој утакмици за пласман у топ осам, после четири везана пораза у елитном такмичењу.
„Мораћемо да знамо да играмо на тај начин на који они играју јер то ће бити много контаката, транзиције и скокова. Пуно екипа када играју у Тел Авиву имају проблем у тој првој четвртини јер они почињу да играју на један изузетно агресиван начин и ако ниси спреман на то онда стекну велику предност. Знамо шта нас чека и на то морамо да одговоримо“, каже тренер Звезде Душко Ивановић.
Пробуђени Партизан гостује од 20.30 Бајерну у Минхену осокољен низом од три везане победе, посебно оне на гостовању вечитом ривалу у Жалгирису.
„Опрез велики, свесни смо да играмо против доброг тима, који може да игра са различитим поставама и са четири мала и са четири висока, са доста преузимања, са уобичајеним стварима, да њихове петице могу да шутирају за три поена. Водити рачуна о сваком играчу и играти са 40 минута концентрације, то је оно што бисмо волели да видимо током утакмице“, истиче Жељко Обрадовић.
Пласман обезедио Sofascore
► Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала