- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Криза дрма, али је агонија завршена – враћа се „стари лав“: И даље сам Бог!

© AP Photo / Spada/LaPresseЗлатан Ибрахимовић у загрљају саиграча Милана
Златан Ибрахимовић у загрљају саиграча Милана - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2023
Пратите нас
Све је спремно за повратак „старог лава“ Златана Ибрахимовића који је осам месеци био ван терена због повреде и операције колена. Очекује се да ће искусни 41-годишњи нападач бити у саставу росо-нера за меч 22. кола Серије А против Торина.
Јасно је да би многи у 41. години живота одустали од активног бављења спортом, поготово што се повреда колена сматра једном од најтежих, не и Златан Ибрахимовић.
Темпераментни Швеђанин босанског порекла познат је по томе да себе воли да пореди с лавом, као краљем животиња. Тако је својевремено после два гола у дербију са Интером окачио слику лава уз статус на друштвеним мрежама.

„Ја сам као тај лав. Желео сам да објавим ту фотографију после прошлог дербија. Било би сјајно да сам то урадио после првог полувремена, а не по завршетку утакмице. Сачувао сам је и чекала је праву прилику“, написао је Ибракадабра пре нешто више од две године.

После тога уследио је тежак период јер су године почеле да узимају данак, па је прекаљени голгетер више времена проводио у амбуланти и на поштеди, него на терену.
Од маја 2022. године Златан није одиграо утакмицу, а за све је крива повреда колена. Актуелни шампион Италије, који ће сасвим сигурно бити свргнут с трона, пролази кроз резултатску кризу и на претходних седам утакмица нанизао је пет пораза и два ремија у свим такмичењима.
Ипак, то не брине Ибрахимовића. Срећан је јер је агонија готова и што ће поново бити на располагању тренеру Стефану Пиолију и саиграчима.
„Осећам се одлично, то је најважније. Вратио сам се у тим, и осећам се слободно на терену и ван њега. За време које сам био одсустан учинио сам све што је у мојој моћи да помогнем тренеру, стручном штабу и клубу са стране. Био сам стрпљив, напорно сам радио и трудио се да се вратим у врх, а опоравак иде према плану, рекао је Ибрахимовић у интервјуу за „Медиасет.
Брзо је Златан са скромних речи прешао на хвалоспеве на сопствени рачун. То је нешто по чему је иначе прпеознатљив.
„И даље сам Бог. Број један. Враћам се и музика се мења. Жељан сам утакмица, голова. Хтео бих да урадим толико тога, да надокнадим изгубљено у претходних осам месеци. А, изгубио сам време, поручио је Ибра.
На питање о томе што је Милан у жестокој кризи, Ибрахимовић се не потреса превише, већ одговара:
„Нисам забринут. То су нормалне ствари у току сезоне. Морамо да разговарамо и да затим покажемо колико вредимо на терену, закључио је Ибрахимовић.
Дуел Милана и Торина у 22. колу Серије А заказан је за петак од 20 часова и 45 минута.
Росо-нери су шести на табели Серије А са 38 бодова, док је Торино позицију испод са осам бодова заостатка.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Виктор Осимен - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2023
СПОРТ
Небески скок од 258 центиметара – пао је Роналдов чудесни рекорд
Манчестер јунајтед - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2023
СПОРТ
Биће буре на Острву: Американци „дижу сидро“, а из Катара стиже непристојна понуда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала