Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Боцан-Харченко: Србија је била, јесте и биће на својој земљи, а Хил само потврђује праве намере САД

© Sputnik / Лола ЂорђевићАмбасадор Русије Александар Боцан-Харченко
Амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
Пратите нас
Амерички амбасадор у Београду под лажном паролом "одлука је на Србији" неуморно наставља да гура тзв. француско-немачки план за Косово и Метохију, ревносније чак и од саме Европске уније, написао је на Телеграму амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Боцан-Харченко.
"Србима се чак обећава скоро успостављање Заједнице српских општина на Косову у складу са Бриселским споразумима. Наравно, питање ЗСО је хитно – тај договор косовскоалбански врх, под покровитељством САД, не испуњава већ десет година!", навео је он.
Замисао је једноставна, сматра амбасадор.
"С обзиром на једну од тачака плана (кључну за Запад) о непротивљењу Београда чланству Приштине у међународним организацијама, тј. сагласношћу са тиме да је тзв. Косово међународно-правни субјекат (зар то није признање?), свашта се може обећати. На крају крајева, ако се француско-немачке идеје спроведу у дело, једино косовски Албанци, прецизније Вашингтон, биће главни у покрајини", написао је Боцан-Харченко.
Други аспект је присиљавање Србије да се придружи нелегитимним санкцијама ЕУ против Русије, навео је он.

"Одакле Хилу идеја да је већина Срба против Русије није јасно. Чињенице показују управо супротно", рекао је амбасадор и додао да амерички амбасадор, упркос здравом разуму, закључује да Србија неувођењем санкција наводно остаје на 'ничијој земљи'.

"Србија је била, јесте и биће на својој земљи. Чудно је да неко сматра да има право да то негира", закључује амбасадор.

Као још један занимљив детаљ Боцан-Харченко наводи недавно поређење Србије и Северне Кореје од стране америчког амбасадора.
"Зашто Хил одједном помиње у српском контексту суверену, независну од америчког утицаја Северну Кореју? Као што се зна, Вашингтон води политику заоштравања ситуације око Корејског полуострва, појачавања санкција Пјонгјангу – не само санкција УН, већ и својих сопствених, које немају никакве везе са међународним правом, не доводе до попуштања затегнутости, већ до хуманитарних проблема. Дакле, ово није ништа друго до претња Београду. Што само потврђује праве намере САД", пише руски амбасадор.
"И на крају – о поређењу тако 'омиљеном' Хилу: Србија, каже, не уводи санкције 'дуже него што су Руси задржали Херсон'. Подсетимо се да је руски град Херсон основала руска царица Катарина Велика јуна 1778. године. Управо у бродоградилиштима у Херсону изграђени су први бродови наше славне Црноморске флоте. У историју града су уписана имена непобедивих руских војсковођа Фјодора Ушакова и Александра Суворова", пише амбасадор.
"У марту 1944. године, совјетска војска је херојски ослободила Херсон од нацистичких освајача. Главна ударна снага била је 49. гардијска стрељачка дивизија под командом легендарног Василија Маргелова. Иста она дивизија која је неколико месеци касније, октобра 1944. године, раме уз раме са југословенском браћом по оружју истерала нацисте из српског града Панчева, а потом учествовала у ослобађању Београда", подсећа он.
"У септембру 2022. године, на референдуму организованом стриктно у складу са међународним правом, становници Херсона су се определили и заувек се вратили у Русију, у своју историјску Отаџбину. Територијални интегритет наше земље, њена независност биће обезбеђени. То се десило више пута у историји. Тако ће бити и сада", закључује Боцан-Харченко.
Кристофер Хил - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2023
СРБИЈА
Хил изгубио компас: У Србији отворено заступа колонијалну силу
Александар Боцан Харченко - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
СРБИЈА
Боцан-Харченко: Србија зна да се одупре притисцима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала