- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руска легенда је замена за Црногорца који је стигао у Звезду

Марко Ракоњац - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
Пратите нас
Црногороски фудбалер Марко Ракоњац постао је недавно нови играч Црвене звезде. Он је на Маракану дошао као позајмљени играч московске Локомотиве и каже да му се испунио дечачки сан. A, Локомотива је сада реаговала и у своје редове као замену довела Руса Артјома Дзујубу.
Дзјуба је у новембру споразумно раскинуо уговор са турским клубом Аданом Демирспором, за који је играо од августа, и од тада је у статусу слободног играча.
По завршетку руског шампионата у сезони 2021/22, Дзјуба је најавио одлазак из петербуршког Зенита, за који је играо од лета 2015. године. Заједно са клубом из Санкт Петербурга, овај чувени руски нападач постао је четвороструки шампион Русије, освојио је два Купа и четири Суперкупа земље и био је капитен тима.
Такође, током своје богате каријере, Дзјуба је играо за Спартак из Москве, Томск Ростов ( Ростов на Дону) и Арсенал из Туле.
Дзјуба је најбољи стрелац у историји руске Премијер лиге. Са Александром Кержаковим дели и прво место на листи најбољих стрелаца у историји руске репрезентације (по 30 голова).
Од сада ће носити дрес Локомотиве.
Први нападач Локомотиве у јесењем делу сезоне био је Гвинејац Франсоа Камано. План је да Дзјуба у првом тренутку буде његова алтернатива.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Манчестер јунајтед - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2023
СПОРТ
Биће буре на Острву: Американци „дижу сидро“, а из Катара стиже непристојна понуда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала