- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Суноврат српских тенисера – од Француске до Аргентине, па све до Даласа

© Фото : ТССДејвис куп репрезентација Србије
Дејвис куп репрезентација Србије - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
Пратите нас
Тројица српских тенисера била су на терену у четвртак у различитим деловима света, али Миомир Кецмановић, Филип Крајиновић и Душан Лајовић нису уписали ниједну победу. Док је Крајиновић имао тежак задатак, Лајовић деловао да може до изненађења, чини се да је највећи шок приредио Кецмановић који је изгубио од 102. тенисера света.
Први на терену био је Филип Крајиновић који је у другом колу турнира у Монпељеу играо против Лоренца Сонега, италијанског тенисера и доживео пораз резултатом 7:5:6:1.
После победе над Асланом Карацевом у првом колу, деловало је да ће српски тенисер наћи свој пут за нешто бољи пласман на турниру у Француској, а када је почео меч са Сонегом као да је стигла и потврда.
Филип се држао чврсте игре, спасао је прву брејк лопту, али онда пад концентрације у 12. гему доноси Сонегу први сет. Није морао да буде крај, поготово после доброг првог сета очекивало се да Крајиновић има одговор, међутим уследило је потпуно супротно. У другом сету српски тенисер уписао је само један гем, а Италијан се пласирао у треће коло Монпељеа.
Утисак је требало да поправи Миомир Кецмановић у Даласу где је стигао као носилац и био је слободан у првом колу. Српски тенисер добио је такав жреб да му се пут отворио до финала, а било је сасвим реално помислити да Кецмановић може и до трофеја.
Међутим, хладан туш! После релативно лако освојеног првог сета Емилио Гомез, 102. тенисер света из Еквадора преокренуо је меч и на крају у трећем сету одузео Миомиру сервис за велику победу резултатом 6:2, 6:7, 4:6.
Кецмановић је у трећем сету имао једну брејк шансу коју није успео да искористи ,а после тога противник је преузео ствар у своје руке.
За крај дана тежак, али не и неизводљив задатак имао је Душан Лајовић у аргентинској Кордоби против Алберта Рамоса Вињоласа, шпанског тенисера.
Одмах на старту меча уследила је размена брејкова, да би Душан на крају први посустао и дозволио нови у десетом гему који је Шпанцу донео сет. Међутим, српски тенисер сјајно је ушао у други сет у ком је први одузео сервис противнику.
У седмом гему Душан је направио нови брејк и успео да стигне до изједначења. Са пуно самопоуздања је Лајовић могао да уђе у одлучујући сет, али уместо тога боље је реаговао Шпанац.
Након што је српски тенисер у петом гему пропустио шансу за брејк, Рамос Вињолас користи своју четврту прилику и слава Лајовићев сјајан отпор.
На крају, велико разочарење и нови Душанов пораз баш када је деловало да се буди.
Осим Новака Ђоковића ниједан српски тенисер није блиставо почео сезону. Лајовић је победио после седам месеци, али још уек очигледно није пронашао своју форму, док се од Кецмановића очекује много више јер је прошле године ређао четвртфинала па се за полуфинале борио чак и на Мастерсу у Индијан Велсу. Истина, Филип је у Монпељеу имао можда и најтежи задатак, али не може се рећи немогућ.
Почетак је сезоне и биће много времена за исправљање ствари, због чега је можда и боље да се падови осете већ сада када има времена да се устане.
Руско-казахстански тенисер Александар Бублик - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2023
СПОРТ
Циркуска представа „бившег Руса“ /видео/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2023
СПОРТ
Какве речи из Аустралије: „Новак иде до 28 Грен слем титула и још неколико пута осваја Вимблдон“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2023
СПОРТ
Американац објаснио доминацију Ђоковића: „Утицај новог таласа“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала