Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић: Курти је једини у паници, одавно откуцава сат да формира ЗСО

© Sputnik / Лола ЂорђевићДиректор Канцеларије за КиМ Петар Петковић
Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
Пратите нас
Једини који је у паници јесте Аљбин Курти коме одавно откуцава сат да формира Заједницу српских општина, изјавио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поводом изјаве премијера привремених приштинских институција да Београд тражи хитно формирање ЗСО јер је у паници и жели што пре контролу над свим општинама са српском већином.
"Зато нека Курти своје паничне нападе не приписује Београду и Србима са КиМ који само желе поштовање споразума и својих круцијалних права гарантованих Првим бриселским споразумом и потоњим споразумима. Верујем да Аљбин Курти добро разуме и разговетно чита поруке комплетне међународне јавности да је формирање ЗСО предвиђено бриселским споразумом обавеза коју мора да испуни, а не питање његове самовоље", навео је Петковић.
Курти је казао и да Београд хоће да 10 градоначелника изаберу председника ЗСО, који ће заменити министра из српске заједнице у влади тзв. Косова. Петковић за тог министра каже да је Куртијев коалборациониста на урушавању и уништавању српске будућности на простору Косова и Метохије и да он не представља Србе.
"Колико год се Курти упињао да осмисли непостојеће и танке аргументе против формирања Заједнице српских општина, реалност га демантује, а преузете обавезе морају да се поштују јер без тога нема суштинског напретка", закључио је Петковић, наводи се у саоптењу Канцеларије за КиМ.
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
СРБИЈА
Курти: Србија у паници, тражи хитно формирање ЗСО
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала