- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Када играч постане нешто више од тога – кројење тима по својој мери уз бизарну аферу

© AP Photo / Ashley LandisАмерички кошаркаш Леброн Џејмс у дресу ЛА Лејкерса
Амерички кошаркаш Леброн Џејмс у дресу ЛА Лејкерса - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
Пратите нас
Исказао је Леброн Џејмс незадовољство чињеницом да Лос Анђелес Лејкерси нису успели да доведу његовог брата Кајрија Ирвинга који је отишао у Далас, али су са друге стране Лејкерси добили шта су хтели. И решили се кога су хтели, читај Расела Вестбрука. Можда и најлошијег појачања у новијој клупској историји.
У току трејда, Лејкерси су добили Дианђело Расела, Малика Бизлија, Џареда Вандербита, Моа Бамбу, Руија Хачимуру, Девона Рида и три пика друге рунде. Из франшизе Језераша отишли су Расел Вестбрук, Патрик Беверли, Томас Брајант, Кендрик Нан, Демијан Џонс, Хуан Тоскано - Андерсон, а остали су и без четири заштићена прва пика 2027. године.
Преведено „на српски“, Лејкерси су добили у бољем шуту за три поена, креацији шута и одбрани. Леброн Џејмс можда није добио малог брата Кајрија, али јесте некога ко би могао да му направи више места и да искористи његове повратне лопте и креацију.
Примера ради, Патрик Беверли, Вестбрук и Брајант су просечно давали 2,9 тројки по мечу, док Расел, Бамба и Бизли убацују 6,9 тројки по утакмици.
То значи да ће противници морати да изађу из рекета, а да ће Леброн добити много више простора испод коша. И да би требало да има више асистенција него до сада.
Прелазни рок одрађен као да је он лично ГМ (генерални менаџер). Што није далеко од истине с обиром на то какво је име.
Лејкерси се тренутно налазе на 13. позицији на табели НБА лиге са скором 25-31 и сада са освеженим ростером надају скоку на табели и уласку у, ако ништа, плеј-ин.

Расел је (коначно) отишао

Вестбрук је коштао Лејкерсе само ове сезоне чак 47.000.000 долара. У погледа онога што је пружио, односно није у дресу славне франшизе, а колико је плаћен, може да се сврста у најгора појачања у историји Лејкерса.
Уместо Вестбрука (прешао у Јуту) у Лејкерсе је стигао Расел који би требало да допринесе екипи у плејмејкерском смислу, али и у процентима шута. Понекад и он зна да узме неке чудне шутеве, али у поређењу са Раселом то је ништа.
Поред њега, Бизли спада у једне од најбољих тројкаша у НБА лиги, посебно када шутира не после дриблинга, него одмах по добијању лопте.

Како ће Скоти и Бизли?

Са доласком Малика Бизлија из Јуте у Лејкерсе, долази до једне чудне ситуације. Наиме, Бизли је раније излазио са Ларсом Пипен, иначе женом СкотијаПипена сениора и мајком Скотија Пипена Јуниора који је тренутно у Лејкерсима.
Иако веза Бизлија и Скотијеве маме није дуго трајала 2020. године, опет је некако чудно да буду сада саиграчи.
То све иде дотле да је америчка новинарка Шенон Шарп изјавила да би тражила да оде из клуба да је на место Пипена млађег.
У Лејкерсима свакако није досадно ових дана...
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
СПОРТ
„Срби, преведите ми поруку“ – Јокићу стигли навијачи из Сомбора, новинарка се одушевила
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала