- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев предвиђа Европи тужан исход: Данашњи европски лидери су дилетанти и русофоби

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев  - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
Пратите нас
Заменик председника Савета федерације Русије Дмитриј Медведев навео је два проблема са којима се Европа суочава – прекомерно повећање трошкова живота и национално понижење. Он јој предвиђа жалостан исход.
Медведев се осврнуо на посету председника Украјине Владимира Зеленског европским земљама.

„Преноси уживо, насловне стране новина, фотографије са 'европским шефовима'. Паралелно са тим – стотине мобилисаних Украјинаца који свакодневно гину, насилно доведени да штите интересе владајуће нацистичке багре“, написао је Медведев на Телеграму.

По његовом мишљењу, „данашњи европски 'лидери' су дилетанти и русофоби“.
Говорећи о проблемима Европљана, Медведев је указао на неколико области.

„Прва је претерано поскупљење трошкова живота са којим ће, вероватно, још некако успети да се изборе. Мање да једу, ређе да се купају, да смање ринглу. А друга је много гора. Национално понижење. Стари 'прави' Европљани то би, вероватно, и могли да поднесу од 'Великог америчког брата'. Код њега је и главни новац и машина за штампање (судбину евра нико не зна) и велико оружје, па чак и хваљена америчка демократија“, оцењује он.

Међутим, како каже, „владавина тих занесених младих европских лудака завршиће се веома тужно по 'стару европску цивилизацију'“.
„Она се ионако растапа под налетом емиграната који стижу из свих делова света. Ускоро ће и сасвим нестати, понављајући познати мит о Зевсовој отмици Европе. Само ће данас улогу бика играти дрска Америка којој, уста отворених од пожуде, служе издајници европских интереса попут Пољске и балтичких земаља“.
Зеленски на конференцији за медије са Бајденом - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2023
Специјална операција у Украјини
Док су сви аплаудирали, Орбан хладно дочекао Зеленског у Бриселу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала