- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тројка уз звук сирене која може да кошта Партизан и Звезду – Радоњић признао кривицу

© Sputnik / Лола ЂорђевићТренер Црвене звезде Дејан Радоњић
Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
Пратите нас
Кошаркаши Валенсије савладали су екипу Панатинаикоса у 24. колу Евролиге резултатом 92:91, а то ће сада додатно закомпликовати већ компликовану ситуацију у елитном европском такмичењу. Грчки тим изгубио је тако што је уз звук сирене примио тројку, а Дејан Радоњић преузео је одговорност и истакао да је он кривац за крајњи исход.
Већ је владала гужва око осме позиције на табели Евролиге, а 13. победом Валенсије ситуација постаје неугодна и по Партизан и Црвену Звезду.
Панатинаикос је имао контролу до треће деонице када је минимална предност почела да се смењује на обе стране. Тим из Атине је у последњих неколико секунди имао предност од 91:89, али уследила је кобна грешка Дејана Радоњића.
Својим кошаркашима Радоњић је рекао да не праве фаул и одиграју добру одбрану јер је Валенсији остало неколико секунди за последњи напад. Тактика се није показала као добра јер је Крис Џонс уз звук сирене погодио тројку за победу од 92:91.
„Рекао сам играчима да играју одбрану. Хтели смо да направимо промену и то се догодило. Казао сам да не праве фаул. Често се води дебата о томе да ли треба ићи на фаул или не. Ли је играо око 40 минута, Бејкон није био у најбољем издању... Имали смо два нова играча, чији је задатак био да играју одбрану. Направио сам промене верујући да играчи који су се нашли на паркету могу да буду бољи у одбрани“, рекао је Радоњић и преузео одговорност.
Одбрана је направила проблем и у трећој деоници до које је све функционисало добро по грчки тим.

„Прво полувреме је било добор офанзивно, међутим у трећем периоду није било концентрације у одбрани, грешили смо. Требало је да играмо бољу одбрану. На крају смо промашили два пута у последњим секундама, Валенсија је погодила тројку и победила“, сумирао је Радоњић.

Крис Џонс не само да је погодио кључну тројку већ је био и најефикаснији играч у свом тиму са 24 поена, четири скока и пет асистенција, док је најбољи на мечу био Парис Ли са 25 поена, једним скоком и седам асистенција.
После невероватне победе Валенсија има скор од 13 победа и 11 пораза којим је ушла у првих осам екипа Евролиге и тако отежала Партизану који има исти скор после победе над Бајерном у Минхену. Сада неће бити лако ни Звезди која има две победе мање јер ће морати да се бори са још једном екипом за пласман у ТОП осам. Идентичан скор уз Валенсију и Партизан имају још и Жалгирис и Басконија.
Пораз ће свакако највише заболети Панатинаикос који је просуо важну победу и остао на само осам тријумфа уз 16 пораза и готово да већ може да се опрости од доигравања.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
СПОРТ
Јокић недодирљив на врху – српски „квотербек“ и даље води
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
СПОРТ
Запад је „подивљао“ – све да би се зауставио сомборски рингишпил
Детаљ са првог вечитог дербија у Евролиги између Црвене звезде и Партизана - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
СПОРТ
Сад је тек занимљиво – како се вечити лактају у незапамћеној гужви
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала