- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Рација у Хонгконгу због сумње на продају мачјег и псећег меса

© PixabayХонгконг панорама
Хонгконг панорама - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
Пратите нас
Власти у Хонгконгу извршиле су рацију у продавници за коју се сумња да је продавала месо паса и мачака као храну, иако је забрана таквог меса ступила на снагу пре више од 70 година.
Полицајци су у четвртак увече запленили „сумњиве узорке псећег или мачјег меса“ у продавници у округу Јау Ма Теи током „заједничке операције“ градског Одељења за пољопривреду, рибарство и заштиту (АФЦД) и Одељења за хигијену хране и животне средине.
АФЦД је саопштио да је извршио рацију након дојаве о продаји меса у густо насељеној пословној и стамбеној четврти и да су заплењени узорци послати на тестирање.
Рација владиних агенција уследила је након извештаја локалних медија у којима се наводи да се замрзнуто месо од мачке може наћи у продаји за око 12 долара, што је слично цени куване говедине.
Друштво за превенцију окрутности према животињама саопштило је да снажно осуђује продају псећег и мачјег меса за храну, апелујући на грађане да одмах контактирају полицију и друге релевантне органе ако посумњају на тако нешто.
Прописи о псима и мачкама предвиђају да „нико не сме да закоље пса или мачку у сврху исхране и нико не сме продавати, користити или дозволити продају или употребу меса паса и мачака за храну”, пренео је Си-Ен-Ен. Предвиђена казна за кршење овог прописа је 640 долара и шест месеци затвора.
Процењује се да се сваке године у свету закоље 30 милиона паса и 10 милиона мачака за људску исхрану.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала