- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Руски одговор на притисак Украјине – „Апсолутно неприхватљиво“

© AP Photo / Hiro KomaeОлимпијске игре у Токију
Олимпијске игре у Токију - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
Пратите нас
Руски министар спорта Олег Матицин осудио је позиве да се спортистима и спортисткињама из Русије забрани учешће на Олимпијским играма 2024. године у Паризу.
Украјинске власти налазе се последњих дана у тоталној офанзиви усмереној према Међународном олимпијском комитету од кога захтева да не дозволи такмичење Русима и Белорусима.
„Покушај диктирања услова за учешће спортиста на међународним такмичењима је апсолутно неприхватљиво. Тренутно видимо нескривену жељу да се уништи јединство међународног спорта. Државе које желе забрану би морале да се побрину за спорт у својим земљама и учине све како би спорт био амбасадор мира и помагао у изградњи мостова међу народима“, изјавио је Матицин.
Полемика је почела када је МОК саопштио да ће размотрити могућност да руски и белоруски спортисти учествују на Играма у Паризу под неутралном заставом.
Из Украјине је стигло упозорење да ће можда бојкотовати Игре у Паризу и да ће то учинити још неколико европских земаља.
Председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах позвао је Украјину да престане са претњом бојкота Игара у Паризу, уколико на њима буде дозвољен наступ руским и белоруским спортистима.
„Не свиђа ми се начин како се понашају челни људи спорта у Украјини. Покушавају да створе тензије пре доношења одлуке, а то је у најмању руку жалосно“, истакао је Бах.
►Погледајте емисију Миљанов корнер
Председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2023
СПОРТ
„Жалосни покушаји Украјинаца“ – оштра порука првог човека МОК
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала