- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Одржан Светосавски бал у Бечу: Прикупљена помоћ деци на Косову и Метохији /видео, фото/

© Фото : РТРС/Снимак са екранаСветосавски бал у Бечу
Светосавски бал у Бечу - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
Пратите нас
Традиционални Светосавски бал у Бечу одржан је у балском простору бечке палате Хофбург, а међу бројним гостима били су супруга председника Србије Тамара Вучић, председник Републике Српске Милорад Додик, Јелена Ђоковић, директорка Фондације „Новак Ђоковић“, директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон као и многи други.
По први пут од онове традиције српских балова у Бечу, пре више од 25 година, Светосавски бал је одржан у престижној палати Хофбург.
Светосавском балу присуствовало је око 1.500 посетилаца и познатих личности из света културе, политике и привреде, наступило је више од 200 уметника, а организовало га је удружење „Српски центар“.
Између осталих, наступили су балет Народног позоришта из Београда, „Клуб историјских игара“ из Београда, КУД-ови „Абрашевић“ и „Чивија“ из Шапца, оперске певачице Ђурђица Гојковић, Лорена Јанковић и Милана Продановић, соул певачица Ђина Чарлс, музичар Милош Крачуновић, хор и оркестар Министарства одбране Србије „Станислав Бинички“, „Данкине бројанице“, хор удружења „А:Култура“ из Беча, певачи Бојана Стаменов и Борис Режак...
И овогодишњи бал је имао свој хуманитарни део, па је у сарадњи са Фондацијом Новака Ђоковића организована аукција. На њој су продати дрес са потписом Новака Ђоковића, дрес са потписом аустријског фудбалског репрезентативца српског порекла Александра Драговића, као и две слике, сликара Дамјана Ковачевића и Марка Кусмука.
Приходи од ове аукције, која је организована у сарадњи са галеријом „Сањај“ из Београда биће усмерени у пројекат Фондације Новака Ђоковића за опремање вртића у Оџацима и на Косову.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала