- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лука je видео оно што Америка није желела

© AP Photo / José Luis VillegasКајри Ирвинг Лука Дончић
Кајри Ирвинг Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2023
Пратите нас
Коначно се и то догодило. Лука Дончић и Кајри Ирвинг одиграли су први заједнички меч за Далас, у ком су Маверикси у спектакуларној завршници пали после продужетка на гостовању Сaкраменто Кингсима - 133:128. Упркос свему, Дончић је срећан што ће играти у тандему са кошаркашким великаном.
Навијачи клуба из Тексаса чекали су и дочекали да заједно на делу виде тандем двојице суперстартова – Кајрија Ирвинга и Луке Дончића.
Јесте Ирвингу ово већ трећи меч за Мавсе, али се чекало да се магични Словенац врати из повреде. Пропустио је дуеле са Лос Анђелес Клиперсима и Сакраментом, први од два дуела.
А, онда је уследио повратак на паркет. Иако је Далас у првом мечу славио против „краљева“ у гостима резултатом 122:114, и то без Луке Дончића, сада је са њим доживео тесан пораз - 133:128 и то после продужетка. У регуларном току било је 114:114.
Ипак, тај сусрет обележио је први заједнички меч Луке Дончића и Кајрија Ирвинга, који је у бомбастичном трејду стигао из Бруклин Нетса у Тексас и појачао тим који предводи Дончић.
Многи су се с правом питали како ће овај тандем да функционише и да ли ће једна лопта бити довољна за двојицу вансеријских кошаркаша који обожавају да је имају у свом поседу.
Дончић неретко постиже и преко 50 поена, па је јасно да сада када је Кајри ту, неће моћи да троши толико лопти и узима све те силне шутеве. Једноставно – мораће да се нађе компромис и да се јасно дефинишу, односно поделе улоге.
Млади краљеви нису се уплашили супер-тандема Дончић-Ирвинг, већ су будући Ол-стар носиоци Фокс и Сабонис храбро водили Сакраменто до тријумфа.
Фокс је убацио 36 поена и био је најефикаснији актер меча, од чега је чак 14 убацио у продужетку. Имао је подршку Домантаса Сабониса и Теренса Дејвиса, који су постигли по 22 поена.
Литванац је имао и 14 скокова. Импресивно. С друге стране, Дончић и Ирвинг су показали да могу заједно и то је најважније. Поделили су улоге и поене. Искусни амерички бек постигао је 28 поена, имао је по седам скокова и исто толико асистенција за нешто мање од 42 минута проведених на паркету.
Дончић га је пратио у стопу. Имао је Лука само пола коша мање на свом конту, избројао је до 27, имао је девет скокова и пет асистенција, а провео је чак 41 минут у игри.
Несумњиво да је Далас довео капиталца у своје редове и да ће Дончић имати страшно појачање у наставку сезоне, али је исто тако јасно да ће бити потребно време да се створи „хемија“ између Словенца и Американца и да ће тек тада Тексас моћи да ужива у спектаклу и победама.
Јасно је и да су амерички медији једва чекали да питају Дончића шта мисли о суперстар појачању које му је обезбедио Далас, али су добили одговор који вероватно нису желели да чују, а обзиром на то да је Ирвинг стекао статус лошег момка који је бацио у сенку његов кошаркашки квалитет.
„Већ у првој утакмици сте могли да видите колико је Кајри невероватан кошаркаш. Али, прво желим да се захвалим Спенсу и Доу. То су моји момци и недостајеће ми. Али, Кајри је Кајри, човече. Он је НБА шампион. Вероватно најбољи играч на лопти икада. Невероватан кошшаркаш и биће забавно што ћемо играти заједно“, поручио је Дончић и додао:
„Никада нисам играо са неким као што је Кајри, па ће нам очигледно бити потребно време да се уходамо. Верујем да ће све бити у реду. Обојица можемо да играмо са лотом. Осим моје прве сезоне, нисам игао без лопте, али са играчем као што је он, биће другачије“, поручио је Лука Дончић.
НБА резултати
Бруклин - Филаделфија 98:101
Шарлот - Денвер 105:119
Орландо - Мајами 103:107пп
Вашингтон - Индијана 127:113
Атланта - Сан Антонио 125:106
Њујорк - Јута 126:120
Кливленд - Чикаго 97:89
Голден Стејт - Л.А. Лејкерс 103:109
Сакраменто - Далас 133:128пп
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2023
СПОРТ
Јокић вратио Денвер с ивице амбиса и трипл-даблом уништио Шарлот
Амерички кошаркаш Леброн Џејмс у дресу ЛА Лејкерса - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
СПОРТ
Када играч постане нешто више од тога – кројење тима по својој мери уз бизарну аферу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала