- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Медији: Лондон и Кијев преговарају о производњи британског оружја у Украјини

CC0 / davric / Wikipedia / Британско оклопно возило "Стормер"
Британско оклопно возило Стормер - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2023
Пратите нас
Званичници британске одбрамбене индустрије разматрају са украјинским колегама производњу британског оружја на територији ове земље, пише лист „Телеграф“.
„Британско оружје и војна возила могли би се производити у Украјини у складу са плановима који ће значити продубљивање веза ове земље са НАТО-ом“, наводи се у чланку.
Лист напомиње да ће сваки договор о овом питању бити значајно јачање веза између две земље.
Британски представници су већ путовали у Украјину како би створили заједничка предузећа која ће производити оружје и возила по лиценци. Осим тога, лист пише да и друге европске одбрамбене компаније преговарају са Кијевом, а британске компаније не желе да изгубе од француских и немачких конкурената. Како је рекао један од британских званичника, у току је трка у којој Велика Британија жели да буде прва.
Украјина је раније производила неке врсте израелског и америчког малокалибарског оружја, као што су пушке, и прилагодила неке од својих тенкова за коришћење израелске електронике, подсећа лист.
У Кијеву би, како се претпоставља, желели да по лиценци производе артиљерију, возила и западно оружје, а не да их купују.
Русија је прошлог пролећа упутила земљама НАТО-а ноту због испоруке оружја Украјини. Министар спољних послова Сергеј Лавров је напоменуо да ће сваки терет који садржи војну технику постати легитимна мета руске војске.
Поглед на Јалту, Крим - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
Специјална операција у Украјини
„Тајмс“: Украјина спремна да употреби британске ракете за напад на Крим
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала