- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руска војска: Ракетиран погон фабрике оклопне технике у Харкову

© Sputnik / Валентин Капустин / Уђи у базу фотографијаВишенаменскли ловац Су-30СМ Ваздушно-космичких снага Русије у зони специјалне војне операције
Вишенаменскли ловац Су-30СМ Ваздушно-космичких снага Русије у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2023
Пратите нас
Приликом високо прецизног ракетног удара Ваздушно-космичких снага Русије у Харкову погођени су погони за склапање оклопних возила украјинских трупа у машинском комбинату „Малишов“, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенков.
У херсонском правцу је током противбатеријске борбе уништена самоходна хаубица „Гвоздика“, самоходна хаубица „Акација“, а у рејону насеља Кујбишево у Херсонској области – противбатеријски радар америчке производње AN/TPQ-50.
У купјанском правцу ударима тактичке и војне авијације, артиљеријском ватром и дејствима јуришних група „Западне“ групе снага погођене су јединице 14. и 92. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у Харковској области. Убијено је до 80 украјинских војника, а уништено шест аутомобила и једна хаубица Д-20.
У краснолиманском правцу јуришна и војна авијација, артиљерија и тешки системи групе снага „Центар“ гађали су украјинске јединице и ДНР и ЛНР. У претходна 24 часа у овом правцу убијено је до 100 украјинских војника, уништено једно борбено возило пешадије, пет борбених оклопних возила и самоходна хаубица „Акација“.
У доњецком правцу ваздушним и артиљеријским нападима групе снага „Југ“ убијено је више од 250 украјинских војника, а уништено борбено возило пешадије, четири аутомобила, два артиљеријска система америчке производње М777, америчка самоходна хаубица М109 „паладин“, самоходна хаубица „Акација“, вучни топ „Хијацинт“ и два противоклопна топа „Рапир“.
Такође је у близини села Белогоровка у Луганској Народној Републици уништено складиште муниције.
У јужнодоњецком правцу оперативно-тактичка авијација и артиљерија групе трупа „Исток“ извеле су напад на украјинске снаге код Павловке и Угљедара у Доњецкој Народној Републици. У борбама је убијено више од 50 украјинских војника, а уништен један тенк, два борбена возила пешадије и хаубица „Мста Б“.
У областима насеља Јелисаветовка у Доњецкој Народној Републици и Дружељубовка у Запорошкој области уништена су два складишта муниције Оружаних снага Украјине.
Украјински противваздушни ракетни систем „Оса-АКМ“ уништен је у близини насеља Красни Лиман у Доњецкој Народној Републици.
Током протеклог дана уништено је 17 украјинских беспилотних летелица у ЛНР, ДНР и Запорошкој области. Такође је оборено 12 ракета испаљених из вишецевних ракетних бацача „хајмарс“, „Ољха“ и „Ураган“.
Од почетка специјалне војне операције уништено је укупно: 384 авиона, 207 хеликоптера, 3.105 беспилотних летелица, 404 противваздушна ракетна система, 7.840 тенкова и других оклопних борбених возила, 1.015 возила за вишецевне ракетне системе, 4.073 артиљеријска оруђа и минобацача, као и 8.350 јединица специјалних војних возила.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала