- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Још једно упозорење због хајке на Русе: „Није на вама да одлучујете“

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаПредседник Међународног олимпијског комитета Томас Бах након конференције за медије у седишту МОК-а у Лозани
Председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах након конференције за медије у седишту МОК-а у Лозани - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2023
Пратите нас
Председник Међународног олимпијског комитета Томас Бах поново је упутио поруку свим политичким факторима који се противе учешћу руских и белоруских спортиста на Олимпијским играма 2024. године.
Бројни политички функционери су последњих дана упућивали притиске Међународном олимпијском комитету, а све због намере Баха да дозволи руским и белоруским спортистима да учествују на ОИ.
Све је, наравно, покренула Украјина, а њој су се придружили бројни западни сателити који су поново добили јасну поруку од Баха.
„Видели смо на Аустралијан опену да је украјинска тенисерка играла против ривалке са пасошем Русије, која је наступила под неутралним статусом. Видели смо да је Белорускиња освојила турнир, такође под неутралном заставом. Зашто то не може да се догоди у базену или у спортској сали?“, упитао је Бах.
Он је истакао и да МОК има велики обзир према основним људским правима.
„Није на националним властима да одлучују ко ће учествовати у међународним спортским такмичењима. Такав приступ би представљао крај свих међународних турнира, светских првенстава и Олимпијских игара, на начин на који их познајемо“, закључио је Бах.
Додајмо да је министарка спорта Аустралије Аника Велс подржала идеју Међународног олимпијског комитета (МОК) о могућем учешћу руских и белоруских спортиста на такмичења у неутралном статусу.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала