- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бивши шеф ЦИА: Русија ствара услове за нову офанзиву

© AFP 2023 / BARBARA SAXАмерички генерал Дејвид Петреус
Амерички генерал Дејвид Петреус - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2023
Пратите нас
Русија спрема нову офанзиву у Донбасу, изјавио је бивши шеф ЦИА и бивши командант снага САД и НАТО-а у Авганистану Дејвид Петреус у интервјуу за немачки портал „РНД“.
Према генераловим речима, Русија има значајан број војника, артиљерије, ракета, дронова и других система наоружања, као и велике резерве сировина, што олакшава да се издрже економска ограничења западних земаља.
„Изгледа да Русија ствара услове за нову офанзиву у Донбасу, могуће и у ЛНР. Оружане снаге Украјине добијају западне тенкове, обучавају се на новим системима и спремају се за контраофанзиву негде на југу земље. Тешко је предвидети када ће офанзива почети. Временски услови ће играти велику улогу у одређивању када ће проходност на терену омогућити да се изводе операције“, рекао је Петреус.
Бивши шеф ЦИА позвао је западну заједницу да пооштри санкције Русији и подржао је захтеве украјинског председника Владимира Зеленског да се кијевском режиму предају борбени авиони и ракете дугог домета.
Раније је Зеленски током говора у британском парламенту лично затражио од Лондона борбене авионе. Како је пренео „Скај њуз“, позивајући се на портпарола Даунинг стрита, британски премијер Риши Сунак наложио је министру одбране Бену Воласу да сазна коју технику би та земља потенцијално могла да преда Кијеву.
Самоходне хаубице Хијацинт у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2023
СВЕТ
Пољски генерал: Украјинци немају ни снаге ни средстава за контраофанзиву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала