- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Гледајте горе! Америчке елите нашле начин да грађане одвоје од реалности – на небу је занимљивије

© Фото : YouTube// thirdphaseofmoonЗмијски летећи објекат
Змијски летећи објекат - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2023
Пратите нас
То што је недуго након обарања балона који је несумњиво кинески, америчко ваздухопловство оборило још три летећа објекта, говори о томе да у Америци сада ради чист маркетинг. Циљ је да се грађани не баве реалним проблемима, спољним и унутрашњим. И ту маркетиншку причу, за разлику од остатка света, Американци „гутају“.
„А поруке су следеће: Под један - Американци, ви сте у страху, непознате ствари су над главама. Под два, штити вас ваша армија – дајте јој што више новца. Под три: не размишљајте ни о каквим стварним догађајима“, објашњава аналитичар Бранко Павловић поруке маркетиншке кампање везане за „неидентификоване летеће објекте“ који лете небом изнад Америке.

Гледајте у небо

„Немојте ни случајно да вам падне на памет да размишљате о томе што је доказано да смо дигли „Северни ток 1“ и „Северни ток 2“ у ваздух. Немојте да се бавите унутрашњом политиком, немојте ничим да се бавите, само размишљајте о томе да ли су у питању ванземаљци или смо изложени невиђеним шпијунским и другим нападима, да ли Русије, да ли Кине. При томе, лукаво кажу да је сасвим могуће да велики број истраживачких центара приватних компанија користи различите летеће објекте у научне сврхе“, каже Павловић.
Тиме што су власти отвориле лепезу могућности од ванземаљаца до истраживача, покушавају да покрију реалне теме које муче Америку, додаје он.
Ипак, толико неидентификованих летећих објеката пролеће америчким небом, до скоро, како се тврдило, најсигурнијим на свету. На питање како та чињеница утиче на углед Америке у свету, наш саговорник одговара да је у очима оног дела света који не припада „колективном Западу“ рејтинг Америке већ толико низак да га је тешко још више оборити.
Оно што западни званичници изговарају, од признања да су отворено лагали када су Мински споразуми у питању и и даље очекују да неко са њима озбиљно преговора, до тога да њихова пропаганда више не делује ни на кога у (већинском) делу света који се није придружио антируским санкцијама заправо је, према Павловићевим речима, прави дебакл.
„Све то, за све друге у свету делује као циркус који, из нама неразумљивих разлога ипак ради неки посао у јавном мнењу Америке. И то читаво јавно мнење нама који смо изван тог културолошког обрасца постаје све даље и даље. Ми то ништа не разумемо. Како је могуће да људи реагују на тај начин и да прихватају такве глупости за озбиљно, уместо да се баве виталним питањима“, пита се Павловић.
Америчко јавно мнење је толико одвојено од реалности да га је тешко разумети, али то је тако по многим питањима у Америци, додаје наш саговорник.
„Они верују да имају политички систем, а у ствари, све одлуке доноси врх финансијског капитала. То огроман део америчког друштва не види. Један део види, али мали. За њих није никакав проблем један бруталан империјалистички однос према свима другима у свету. Како? Али, срећа је што се шест и по милијарди људи изван „колективног Запада“ добро разуме, развија, сарађује и свесна је опасности која долази са Запада“, констатује Павловић.

Кина се не плаши да покаже технолошку премоћ

Према речима новинара и публицисте Синише Љепојевића, јурњава за балонима и другим „неидентификованим летећим објектима“ широм америчког неба личи на филмску причу. Орсон Велс, творац чувене радио драме „Рат светова“, која је када је емитована на Ноћ вештица 1938. изазвала до тада незапамћену панику у Америци, сигурно би био задовољан.
Међутим, прича са балонима мало је озбиљнија, сматра Љепојевић.
„Ради се о две ствари. Ово није први пут да такви летећи објекти круже, међутим до сада нису откривени. Сада су откривени, али се показало да систем не функционише. То је разоткрило то да не да Америка нема могућности да то региструје и открије, него је дошло до распада система. тако да долази до контроверзних изјава чији је крајњи циљ да се прикрије да она више не може да заштити своје небо“, каже он.
Ништа мање важна је и чињеница да Кина сада показује, не само своју технолошку предност, већ показује да се више не плаши Америке.
„То је оно што остаје, све остало су детаљи који мање-више употпуњавају причу, евентуално филмску причу“, истиче Љепојевић.
Америчке и канадске власти у последњих неколико дана су, подсећамо, саопштиле да су обориле три „неидентификована летећа објекта“ – један изнад Аљаске, други у канадском ваздушном простору, а трећи у региону Великих језера.
Медији су навели да није познато да ли је реч о наводним кинеским шпијунским балонима, с обзиром да је Бела кућа одбила да се обрати јавности док остаци летећег објекта не буду прикупљени и истражени.
Истовремено, шеф Америчке команде ваздушно-космичке одбране (НОРАД) за север, генерал Глен Ван Херк, изјавио је да се не искључује могућност и да су у питању ванземаљци или неко друго објашњење.
Језеро Хјурон - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2023
СВЕТ
Америчка војска: Оборен трећи НЛО /видео/
Поглед на Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2023
СВЕТ
„Не искључује се могућност и да су у питању ванземаљци“: Амерички генерал о обореним објектима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала