- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Кадиров: Руска војска може доћи до Кијева, ако председник то нареди

© Пресс-служба главы Чеченской Республики / Уђи у базу фотографијаЧечнски лидер Рамзан Кадиров
Чечнски лидер Рамзан Кадиров - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2023
Пратите нас
Чеченски лидер Рамзан Кадиров изјавио је да би руске трупе могле да дођу до Кијева и да га заузму ако би стигло наређење председника.
„Имамо снагу која може да стигне до Кијева, да заузме Кијев“, рекао је Кадиров у интервјуу за телевизију „Русија 1“.
„Данас, ако буде наређења Врховног команданта, наше јединице Министарства одбране, Националне гарде, полиције, нема везе које, имамо све јединице, све до једног су спремне. А даље – како председник одлучи“, нагласио је Кадиров.
Према његовим речима, Русија се у Украјини не бори пуном снагом: ако се настави гранатирање руске територије, могло би се изгубити стрпљење.
„Да смо почели бар са 20 одсто, онда ови градови који су тамо, сва њихова места где су распоређени, никог нигде не би остало“, оценио је Кадиров.
„А ако се ово настави, док буду пуцали на нашу територију, изгубићемо стрпљење – и селам алејкум. Ако дају наређење, брзо ћемо завршити, добиће и Зеленски и Бајден и остали шејтани“, додао је чеченски шеф.
Према његовим речима, до краја ове године сви задаци постављени у оквиру специјалне операције у Украјини биће 100 одсто завршени.
„Боримо се да имамо мир, да нас не убијају, да не пуцају на нас. И зато сви морамо да радимо, као и данас... дању и ноћу“, нагласио је он.
Како је навео, у оквиру специјалне војне операције треба заузети Одесу и Харков, како би се Русија заштитила.
Кадиров је крајем октобра на свом Телеграму изјавио да су „Одеса, Кијев и Харков, сви региони и Украјина у целини наша територија, руска“, да је донета одлука „да се не брани“ током специјалне операције, већ да се свуда напада“.

О преговорима

Он је додао да је спреман да води преговоре са Владимиром Зеленским један на један и да би га натерао да уради оно што је потребно.
„Ако седнемо за преговарачки сто са Зеленским, мислим да је то погрешно“, рекао је Кадиров, одговарајући на питање да ли су преговори са Украјином сада могући.
„Сматрам да је Зеленски терориста, сеоски сатаниста, он је фашиста. И мислим да је погрешно преговарати са њим. Е сад, да ме самог пошаљу до њега, онда би било могуће преговарати. Ја бих га брзо убедио. Брзо бих потписао све документе који су потребни. А правити од њега хероја тамо, преговарати са њим, мислим да је то погрешно“, рекао је он.
Кадиров је објаснио да Зеленском не би ништа рекао.
„Не бих ништа рекао и натерао бих га да уради оно што је потребно. Ја сам психолог. Одлично схватам људе, могао бих да утичем“, додао је он.
Шеф Чеченије додао је да би га „ставио на своје место“.
Говорећи о испорукама између 100 и 200 западних тенкова Кијеву, Кадиров је оценио да је то глупост и да је потребно обучавати посаду.
„И, даће сто тенкова, даће двеста тенкова – то ништа не кошта, то је глупост. Тамо је потребно ставити толико посада, треба их обучавати. А тенк данас није оправдан као што они желе“, објаснио је он.
Према његовим речима, Украјина „нема снаге ни средстава“ да управља западним тенковима.
Коментаришући могуће испоруке ловаца у Украјину, Кадиров је рекао да ће они чим полете бити оборени.
Русија је прошлог пролећа упутила земљама НАТО-а ноту због испоруке оружја Украјини. Министар спољних послова Сергеј Лавров је напоменуо да ће сваки терет који садржи војну технику постати легитимна мета руске војске.
Војне вежбе специјалне јединице Чеченске републике - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2023
Кадиров одговорио Кијеву: Ако нам Путин нареди идемо и на Америку
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала