- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Девет пута се чула химна Русије: „Бранили смо част под руском заставом“

© Sputnik / Лола ЂорђевићРуска застава
Руска застава - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2023
Пратите нас
Руски боксери су срећни што су могли да победе носећи своју заставу и слушајући своју химну, рекао је селектор боксерске репрезентације русије Виктор Фархутдинов после укупног тријумфа екипе на турниру у Мароку.
Руски боксери су остварили победе у девет од 11 тежинских категорија, а све су могли да прославе уз заставу и химну Русије које, за разлику од других спортова који су поклекли под политичке утицаје, Међународна боксерска асоцијација није забранила.
„Најважније је да се поново такмичимо под својом заставом, под заставом Русије. Девет пута смо чули и химу Русије у част победа наших такмичара – и сви су је певали“, навео је Фархутдинов.
Како је истакао, на такмичењу је учествовало 38 екипа, а присутни су били и бројни освајачи медаља на Олимпијским играма и на Светским првенствима.
„Имали смо сјајну прилику да боксујемо са најбољим ривалима. Надам се да ће све проћи добро за нас на Светском првенству у мају“.
Фархутдинов се посебно захвалио председнику Међународне боксерске асоцијације Умару Кремљеву, али и председнику Русије Владимиру Путину.
„Ми смо бранили част своје државе под заставом Русије и то је веома важно за нас“, закључио је Фархутдинов.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала