- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Новак поседује смртоносну комбинацију“

© AP Photo / Mark SchiefelbeinМарјан Вајда и Новак Ђоковић
Марјан Вајда и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић поседује смртоносну комбинацију, комплетан је тенисер као Роџер Федерер и има фанатичну борбеност као Рафаел Надал, рекао је бивши тренер најбољег играча света Маријан Вајда.
Словак је 15 година био део стручног штаба Ђоковића, у два периода, а коначан раскид сарадње догодио се недавно, о чему је Вајда отворено говорио за словачке медије.
„Новак је одлучио да игра мање турнира и определио се за млађи стручни штаб. Горан Иванишевић је био број 1. И даље имамо одличан однос, провели смо 15 година заједно. Наравно, прекид наше сарадње је био веома емотиван за обојицу, али живот се наставља и Новак је и даље Новак. Зна како да тренира, одлично се разуме са Гораном. Ја сам добро, он је добро. И тако треба да буде“, навео је Вајда.
Маријан је био пресрећан због Новакове победе у Аустралији.
„Видео сам његово велико олакшање због свега што му се догодило прошле године и повреде која га је мучила на турниру. Виделе су се емоције. Недостају ми такви моменти, да будем део њих. Ове године ће нестати све рестрикције у вези вакцине и он ће моћи да игра на више турнира. Волео бих да нам се путеви чешће укрштају и да га видим како осваја више грен слемова“.
Ко је најбољи тенисер свих времена?
„Тешко је то питање, јер су сви различити. Тениски гледано, свако има своју подлогу. Рафа воли шљаку, Роџер бетон, а Новак траву. Имају различити стилове и стратегије како да освајају турнире. Увек желе више и више, свој тројици је исти циљ. Да буду најбољи. То су и били ових 15-20 година. Психолошки аспект је код њих кључан а уверен сам да им је и ривалитет помогао да то постигну. То је најбоље гориво за напредак. Више пута сам разговарао са Тонијем Надалом, и он се слаже да сва тројица имају нешто специјално, веома су психолошки јаки“.
Ипак, Новак има посебније карактеристике.
„Новак има комплетну игру као Роџер и фанатичну борбеност као Рафа. То је смртоносна комбинација. Његова жеља је да заврши каријеру са највише грен слем титула у историји. Он нема лимите, физички се осећа одлично и уколико не буде повреда, способан је да то уради. У Аустралији је показао шта све може“, закључио је Вајда.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2023
СПОРТ
Шта ће бити са Ђоковићем и Америком: „Њему изузеће, а осталима не – нема никаквог смисла“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала