- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.
Кингсли Коман, Бајерн - Sputnik Србија

Француз „ранио“ у срце свој ПСЖ – Бајерн добио „прво полувреме“

Пратите нас
После успаванке - спектакл. Нови окршај шампиона Француске и Немачке испао је на крају меч за уживање. Бајерн је савладао Пари Сен Жермен са 1:0 и отворио врата четвртфинала Лиге шампиона, али далеко од тога да је све готово. Иако су играли лоше 70 минута, „Свеци“ су послали у финишу поруку да нас још свашта чека у реваншу у Минхену 8. марта.
Мршавих првих 45 минута на „Парку принчева“ обележили су иницијатива Бајерна и немоћ Парижана. Ако кажемо да су једини шут у првом делу домаћини упутили из слободног ударца у надокнади преко Месија, који је погодио „живи зид“, онда је јасно колико је француски шампион био немоћан.
Ни сам Кристоф Галтије није могао да верује како његов тим изгледа у ситуацијама када Меси и Нејмар не могу да повежу три паса и креирају конкретну акцију. Бајерн је, с друге стране. Од старта „загазио“ снажно и немачки.
Иксусни Чупо-Мотинг је већ на старту са два шута у пет минута запретио Донаруми, а Немци су у првом делу чак девет пута шутирали на гол ПСЖ-а. Истина, само је капитен Кимих погодио оквир гола у финишу првог дела, остало је одлазило у гол-аут.
© AP Photo / Christophe EnaПСЖ, Бајерн, Лига шампиона, Пари Сен Жермен
ПСЖ, Бајерн, Лига шампиона, Пари Сен Жермен - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
Домаћин је боље ушао у друго полувреме, неких пет минута је доминирао, извео и корнер после добре комбинације младог Емрија(најмлађи дебитант у историји клуба), али је онда машина стала. Алфонсо Дејвис који је заменио Кансела на полувремену код Бавараца испоставио се као пун погодак.
Сјајно је у 53. минуту Канађанин набацио лопту на другу стативу, а Кингсли Коман неометан просто „пробушио“ и мрежу и Донаруму за вођство Бајерна. Наравно, као дете Париза, које је поникло у том клубу, није славио погодак.
Тренер ПСЖ-а Галтије је одмах после тог гола на терен послао Мбапеа, али Бајерн није марио за то. Невероватно је како Бајерн није имао бар два гола предности после овог меча пошто је Чупо-Мотинг промашио две сјајне шансе у 62. и 64. минуту, затим и Павар после корнера у 65, када је све одбранио сјајни Донарума.
© AP Photo / Christophe EnaПСЖ, Бајерн, Лига шампиона, Пари Сен Жермен
ПСЖ, Бајерн, Лига шампиона, Пари Сен Жермен - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
Тек у последњих 20 минута Пари Сен Жермен је заиграо како се од њега очекује. Сјајну прилику у 74. пропустио је Мбапе када му је голман Бајерна скинуо зицер један на један, а у 82 је после сјајног продора и паса Нуна Мендеша погодио је за 1:1. Међутим, ВАР је установио милиметарски офсајд младог Португалца па је гол наде за Парижане поништен.
Можда ће Свеци жалити и за сјајном шансом Месија из 85. минута када је Павар изблокирао ударац Аргентинца са око 11 метара, или шута Витиње који је намучио искусног Швајцарца Зомера на голу Бајерна.
Гости су се грчевито бранили у финишу, а меч су завршили са десеторицом пошто је Павар искључен због другог жутог картона и неће играти у реваншу. Без обзира на то Бајерн је после ове победе за мали корак ближи четвртфиналу.
Подсетимо, правило гола у гостима више не важи што нам обећава узбудљив реванш следећег месеца, ако Пари Сен Жермен нађе излаз из кризе. Изгубили су три везане утакмице у свим такмичењима.

Милан „угасио“ лоши Тотенхем

Милан је на „Сан Сиру“ показао Тотенхему шта значи домаћи терен у Лиги шампиона. Из прве конкретне акције шампиони Италије су стигли до вођства у осмом минуту, а стрелац је био Браим Дијас. Сјајно је Шпанац пратио капитена Теа Ернандеза и одбитак после његовог ударца са левог крила спровео у мрежу из близине за испоставиће се на крају минималну победу.
„Росонери“ су поптуно контролисали игру у првом полувремену, Дајер и Сон су запретили домаћину у првих 45 минута, али је голман Милана Татарушану био сигуран.
У наставку је Тотенхем кренуо нешто агресивније. Тих првих 15 минута било је нешто боље издање, стегли су обруч гости, али се и Милан одлично бранио и није дозволио екипи из Лондона да створи праву прилику.
© AP Photo / Luca BrunoМилан - Тотенхем, Пиоли, Браим Дијаз
Милан - Тотенхем, Пиоли, Браим Дијаз - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
Најбоље шансе у другом полувремену имао је Милан. Прво је у 78. минуту Шарл де Kетелар, само што је ушао у игру, могао да се прослави. Одлично му је Жиру спустио лопту главом, али он је, иако сам у петерцу, слабо шутирао и изборио само корнер.
После тог корнера, лопта је дошла до Рафаела Лаеоа, који је одлично центрирао на другу стативу, највише скочио Малик Тијао, који је шутирао главом тик поред гола.
До краја је Тотенхем био немоћан, а Милан их је чекао из контре. Шампион Италије има предност од једног гола пред реванш у Лондону који ће донети сигурно много ватре.
Директан пренос могли сте да пратите на Спутњику:
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
23:00 14.02.2023
97' – Крај утакмица у Паризу и Милану
ПСЖ - Бајерн 0:1 (0:0)
/Коман 53/
Милан - Тотенхем 1:0 (1:0)
/Дијаз 8/
22:53 14.02.2023
92' – Црвени за Павара
Други жути картон за Француза због фаула на Месију. Десни бек неће моћиу да наступи у реваншу у Минхену за месец дана.
22:47 14.02.2023
85' – Павар изблокирао Месија
Каква нова прилика за домаћине, опет је Нуно Мендеш све урадио, послужио Месија на десетак метара, али је Павар изблокирао Аргентинца када су сви видели лопту у голу. Срећа за Баварце...
22:44 14.02.2023
82' – Мбапеу поништен гол
Сјајан продор Нуна Мендеша и асистенција за Мбапеа који је погодио из петерца. Радовали су се домаћини, али је ВАР утврдио да се млади Португалац нашао у офсајду па је погодак поништен.
22:36 14.02.2023
74' – Зомер зауставио Мбапеа
Коначно један конкретан напад Парижана, Мбапе је побегао по левом крилу, изашао сам пред Зомера, али је искусни Швајцарац врсно интервнисао и одбио лопту у поље. Милан на Сан Сиру чува 1:0 против Тотенхема.
22:28 14.02.2023
65' – Донарума сачувао ПСЖ
Невероватно је како Бајерн нема бар два гола предности. Чупо-Мотинг је имао две сјајне шансе у 62. и 64. минуту, али му је Италијан одбранио ударце. Потом је и Павар пробао после корнера у 65, опет је одбранио Донарума.
22:19 14.02.2023
57' – Мбапе на терену
Нема шта више да се чека, звезда Француске је ушла у игру уместо Солера, младог Емрија заменио је Фабијан Руиз.
22:14 14.02.2023
53' – Води Бајерн, стрелац је Коман
Није се радовао некадашњи јуниор Пари Сен Жермена. Сјајан центаршут Дејвиса на другу стативу, а Коман је неометан просто „пробушио“ и мрежу и Донаруму за вођство Бајерна.
22:09 14.02.2023
46' – Почела су друга полувремена
Одмах измене у оба табора и то у одбрани. Код Парижана, уместо Хакимија на терену је Кимпембе. Код Бавараца, Алфонсо Дејвис је заменио Кансела.
21:49 14.02.2023
45' – Крај првих полувремена
Без голова у Паризу где је Бајерн био бољи, али зато Милан води на Сан Сиру после првих 45 минута против Тотенхема са 1:0 поготком Брахима Дијаса у осмом минуту.
21:47 14.02.2023
43' – Кимих право у Донаруму
Добра прилика за Баварце, њихов капитен је покушао са десетак метара, али је голман домаћина био сигуран. Иначе, Бајерн има девет шутева (два у оквир гола) у првом делу, ПСЖ ниједан!
21:35 14.02.2023
31' – Слаб фудбал у Паризу, Милан чува вођство
Посебно се више очекивало од домаћина који нису на очекиваном нивоу. Бајерн у ових пола сата све опаснији, недостаје им само завршни пас па да буде проблема за Донаруму. ПСЖ не може да веже три паса. Тотенхем у Милану за сада без идеје.
21:23 14.02.2023
20' – Свеци без идеје, Меси неприметан
Слабо Пари Сен Жермен долази до прилике, тешко могу и да пренесу лопту на половину Бајерна, све то делује тормо и споро. Бајерн озбиљнији после прве половине првог полувремена.
21:13 14.02.2023
10' – ПСЖ се ослободио притиска Немаца
Навалио је Бајерн од старта утакмице, некадашњи „Светац“ Чупо-Мотинг је два пута опасно шутирао на почетку меча, али непрецизно.
21:09 14.02.2023
8' – Милан води против Тотенхема
Стрелац је Брахим Дијаз. Сјајно је Шпанац пратио капитена Теа Ернандеза и одбитак после његовог ударца са левог крила спровео у мрежу из близине за вођство Милана.
21:01 14.02.2023
1' – Почеле су утакмице у Милану и Паризу
Играчи и навијачи су минутом ћутања одали почаст настрадалима у земљотресу у Турској и Сирији.
20:15 14.02.2023
Галтије верује 16-годишњаку
Занимљиво је да је тренер Парижана Кристоф Галтије храбро у стартну поставу уврстио 16-годишњег Ворена Заир-Емерија, који је ове зиме почео да добија шансу и озбиљно је користи, јер је постигао два гола у последње четири утакмице. Са 16 година и 343 он је најмлађи играч ПСЖ-а у историји у Лиги шампиона.
Ворен Заир-Емери, Пари Сен Жермен - Sputnik Србија
19:45 14.02.2023
19:42 14.02.2023
Мбапе на клупи
Очекивано, најбољи играч Парижана Килијан Мбапе овај меч почиње са клупе за резерве. Француз се протеклих недеља опорављао од повреде бутног мишића, али очито нема снаге за свих 90 минута. Меси и Нејмар преводе напад „Светаца“ ове вечери.
Килијан Мбапе на стадиону Сантјаго Бернабеу уочи утакмице Реал Мадрид – ПСЖ - Sputnik Србија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала