- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Спајићу се „дрма“ кандидатура за председничког кандидата у Црној Гори - има пребивалиште у Београду

© Sputnik / Бобан Нововић Лидер Покрета Европа сад Милојко Спајић
 Лидер Покрета Европа сад Милојко Спајић - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
Пратите нас
Информација из Републичке изборне комисије Србије да Милојко Спајић има пребивалиште у Србији може и те како да утиче на његову кандидатуру на предстојећим предсједничким изборима у Црној Гори. Државна изборна комисија може да спријечи кандидатуру предсједника Покрета Европе сад, каже подгорички адвокат Велибор Марковић.
По Уставу Црне Горе, објашњава за Спутњик Марковић, да би неко могао бити предсједнички кандидат мора да има пребивалиште најмање десет година на црногорској адреси у последњих 15 година.
Кандидат Покрета Европа сад за предсједника Црне Горе Милојко Спајић има пријављено пребивалиште у Београду, саопштено је раније данас Државној изборној комисији (ДИК) из Републичке изборне комисије Србије. Такође је саопштено да кандидат Демократског фронта(ДФ) Андрија Мандић нема пребивалиште у Србији.
„Обавјештавамо вас да лице Милојко Спајић увидом у наведену евиденцију има пријављено пребивалиште у Београду, Општина Звездара, улица Топаловићева“, наводи се у одговору РИК-а Србије.
Када је ријеч о кандидату Андрији Мандићу, он није пронађен у евиденцији пребивалишта и боравишта у сусједној земљи.
„На основу података из достављеног акта и јавно расположивих информација провјером кроз електронску евиденцију пребивалишта и боравишта грађана овог Министарства на дан 10. фебруар 2023. године, утврђено је да се лице Андрија Мандић не налази у истом“, саопштила су из српског РИК-а.
Из Покрета Европа сад још нема реаговања на информацију из РИК-а Србије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала