- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српском сину се клањају и легенде: „Најбољи у дербију!“

© AP Photo / Jon SuperСтефан Бајчетић
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
Пратите нас
Стефан Бајчетић, млади фудбалер Ливерпула за чију наклоност ће се борити његова родна Шпанија и земља порекла његове породице, Србија, одушевио је све својом игром за екипу менаџера Јиргена Клопа у градском дербију против Евертона.
Велико поверење је 18-годишњак добио од немачког стручњака и био је стартер у дербију Мерсисајда на позицији дефанзивног везисте оријентисаног на лево крило.
Бајчетић, син некадашњег фудбалера Црвене звезде Срђана, провео је 89 минута у мечу који је Ливерпул добио са 2:0 и према оценама и саиграча и тамошње јавности био је најбољи играч екипе.
Имун на партију младог Србина са шпанским пасошем није остао ни легендарни фудбалер Ливерпула Џејми Карагер, пословично шкрт на похвалама.
„За мене је Бајчетић играч утакмице, када се појави млади играч и одигра дерби као што је то Стефан урадио... Последњих недеља је избацио из екипе саиграче који су освајали и Лигу шампиона“, рекао је Карагер.
Млади Бајчетић је без компромиса ушао у дуеле са далеко искуснијим ривалима, што је посебно запало за око Карагеру.
„Нисам био сигуран да ли је ово била права утакмица за њега, али је он био изванредан. Тако се лако носио са физички захтевним противником и показао је квалитет у контроли лопте“, додао је Карагер.
Сјајни млади играч је добио све ваздушне дуеле, био је активан и у нападачким акцијама додавши чак десет лопти у завршну фазу, а пет пута је успео да одузме посед ривалима, што није промакло ни звезди Ливерпула Мохамеду Салаху.
„Сјајан играч и особа, увек напорно тренира, а сада постаје и најбољи играч Ливерпула“, рекао је Салах.
Похвале није штедео ни менаџер Клоп.
„Врхунски момак, паметан, миран, играо је и на новој позицији, допало му се“.
А Стефан живи свој сан...
„Лудило! Пре годину дана сам играо за омладинце, а сада сам ту и уживам! Мислио сам да ће ми бити непријатније на новој позицији, али сам уживао“, рекао је млади Бајчетић.
Његове бриљантне игре су додатан разлог за Фудбалски савез Србије да уради све како би обезбедио да он обуче дрес земље свог порекла, пошто је већ млади репрезентативац Шпаније.
Навијачи кошаркаша Партизана - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
СПОРТ
Навијачи Партизана депортовани из Молдавије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала