- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

У Косовској Митровици отворена изложба поводом Сретења /фото/

© Sputnik / Теодор АнастасијевићУ Косовској Митровици отворена изложба поводом Сретења
У Косовској Митровици отворена изложба поводом Сретења  - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
Пратите нас
Изложба под називом „Сретење господње дан-државности“, одржана је данас у Косовској Митровици поводом предстојећег празника Сретење и обележавања годишњице од првог српског Устава.
Ивана Милутиновић, која је историчар уметности и једна, од четворо својих колега, најзаслужнијих за ову изложбу каже да се сваке године у Градском музеју труде да обогате садржај који представљају грађанима.
„Три године из године у годину радимо на обележавању празника Сретење и увек се трудимо да додамо нешто ново. Овог пута успели смо да дођемо до филма „Карађорђе“, Градски музеј се потрудио да дође до овог филма који је снимљен 1911 године и представља први филм који је снимљен у српској кинематографији“, рекла је Милутиновић
Изложба фотографија ће грађанима бити предстаљена у наредним недељама па ће сви заинтересовани имати прилике да посете изложбу и уживају у фотографијама које приказују личности и догађаје које су најзаслужније за писање првог српског Устава.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала