- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Пронашли смо само два пара патика“ – црне слутње у грчевитој потрази за фудбалером

© AFP 2023 / Justin TALLISКристијан Атсу
Кристијан Атсу - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
Пратите нас
Већ девет дана траје грчевита потрага за фудбалером Кристијаном Атсуом, који је остао заробљен у рушевинама после катастрофалног земљотреса који је погодио Турску и Сирију. Иако је раније јављено да је Атсу избављен, нажалост те информације су се испоставиле као нетачне.
Атсу, фудбалер турског клуба Хатајспор, води се као нестао пошто су информације да је пронађен и пренет у болницу са повредама ногу и проблемима са дисањем демантоване од стране његовог агента Нане Сешера.
„Девет дана тражимо и нисмо пронашли Кристијана. Ја сам на месту земљотреса у Хатају са његовом породицом. Сцене су невероватне и наша срца су сломљена“, навео је агент.
Како је истакао, лоцирано је место где се Атсу налазио у моменту земљотреса.
„Лоцирана је соба, а пронашли смо само два пара његових патика. Добили смо и информације да су неки људи извучени, али нисм успели да лоцирамо Кристијана. Ствари се крећу веома споро, резултат тога је одлагање многих акција, а животи се губе због мањка ресурса за раднике“.
Он је упутио апел и клубу за који је играо Атсу.
„Веома сам несрећан јер се клуб није укључио у потрагу. Њихова позиција и утицај би били веома важни. Надамо се да ће нам помоћи“, истакао је Сешер.
Атсу је из Гане, рођен је 1992. године, а у Хатај је стигао прошлог септембра, док је највећи траг оставио у Њукаслу за који је играо четири сезоне.
Српски ватрогасци-спасиоци спасили су седамнаестогодишњу девојку која је 108 сати била под рушевинама седмоспратне зграде у Турској. - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
СВЕТ
Српски спасиоци спасили девојку која је 108 сати била под рушевинама у Турској /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала