- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Запад не трпи другачије мишљење - наставља се прогон Спутњика

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
Пратите нас
Прогон руских медија у Европи и САД почео је много пре специјалне операције, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров, наводећи као пример одбијање Јелисејске палате да изда акредитацију РТ и Спутњику.
"(Западне државе) уводе цензуру, штите свој информациони простор од алтернативних гледишта, боре се против сваке манифестације друге тачке гледишта. Протерују новинаре наших медија, етикетирајући их као гласноговорнике Кремља", рекао је он на радном састанку са шефовима бироа сраних медија, акредитованих у Русији.

„Видимо ружан однос према нашим највећим редакцијама РТ и Спутњику у ЕУ... Нашле су се на удару цензурр и дискриминацијр, али не због специјалне војне операције“, додао је Лавров.

Он је подсетио да је пре неколико година Јелисејска палата званично одбила да изда акредитације новинарима РТ и Спутњика уз образложење да они, према мишљењу Јелисејскњ палатњ, нису медији, већ инструменти руске пропаганде.
"Ако говоримо о РТ и Спутњику, они су на америчку иницијативу уврштени на списак страних агената у САДи то пет година пре почетка специјалне војне операције. То је такође део информационог рата који је саставна компонента хибридног рата“, рекао је он.
„Оваква политика укидања руских медија представља грубо кршење обавеза које су све западне земље преузеле у оквиру ОЕБС-а- да обезбеде слободу медија и једнак приступ информацијама за становништво свих земаља ОЕБС-а“, додао је министар.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала