Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Умислили да могу насиљем нешто да ураде, екстремне групе подржале странке /видео/

© Tanjug / SAVA RADOVANOVIĆПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас у ванредном обраћању, поводом протеста испред зграде Председништва, да су у питању екстремне групе које су подржале четири парламентарне странке и да су умислили да насиљем нешто могу да постигну, као и да је реч о антисрпским организацијама. јер раде против Србије и свог народа.
"Не би ово заслуживало никакву посебну пажњу, али нису ово никакаве неформалне ектремистичке групе, јер су подражне од најмање четири паламетарне политичке странке, и њихови представници и председници су били на овом скупу, да се нико не прави наиван. Нису се нашли они случајно и знали су шта раде, све је било планиран, као што није било планирано неко кратко време", рекао је Вучић.
Истакао је да је данас у Крагујевцу и Београду више пута нагласио да је авантуризам могућ само када стварате државу, али када је имате, држава не трпи авантуризам.
"Држава не може да издржи неодговорно неозбиљно и антидржавно понашање. И зато је важно да у рукводству државе постоје људи који разумеју шта је држава. Неки су умислили да насиљем могу нешто да ураде", река је Вучић.
"Не знам да ли су проруски јер су грађани Србије, знам да су антисрпски јер све што раде, раде против Србије и свог народа. Да бисте били неко други, ваљда прво треба да волите свој народ, а не да се дичите неким другим. а да радите против свог народа", истакао је Вучић.
Вучић је рекао да је на вечерашњем састанку са челницима безбедносних служби анализирано стање јавног реда и мира.
„Ствари су под контролом, људи треба да буду мирни, држава неће дозволити екстремистима са било које стране , Запада или Истока, да угрожавају поредак у Србији“, рекао је председник Србије.
Председник је подсетио да је у више наврата говорио да нам следи тешко време, да ће сви да своја копља ломе преко леђа државе Србије и то из разлога што је у току велики светски сукоб.
„Наше је да сачувамо мир и да размишљамо о ономе што је пред нама – да бранимо будућност за нашу децу. Много смо деце изгубили у претходним годинама, ако хоћете читавом веку и више, немамо више деце за губљење“, казао је.
Истиче да неће да наседа на њихове провокације, да би они који су учинили све најгоре за наш народ на Косову и Метохији говорили како садашња власт ради нешто против нашег народа на КиМ и против интегритета Србије.
„Не, радимо све да одбранимо интегритет и суверенитет Србије где год је то могуће, да сачувамо КиМ у саставу Србије, али то не вреди да објашњавате онима који мисле да је прави тренутак да и Србија постане део ратне зоне, да и Србија буде мета за поткусуривање у рукама великих сила“, нагласио је председник.
Вучић је рекао да је пред Србијом тежак период и да у петак или суботу иде у Минхен на безбедносну конференцију, где ће разговарати са највишим светским државницима и да мора да разговара, да само Аљбин Курти не би говорио шта му је воља.
Председник Србије је казао да се после тога очекују добре вести и много фабрика које ће се отварати, а што ће омогућити веће плате и пензије.
"Нико неће да заустави Србију у напретку", поручио је Вучић и додао да је изборе увек спреман и да може да се проверава народна воља, али да Србија неће да служи никоме. Каже и да ће државно руководство чувати своју политику, јер резервну отаџдбину немамо.
Вучић је рекао и да је сит оних који објашњавају који је прави пут за Србију, овај или онај.
"Само пут Србије је прави пут, једина земља коју имамо и коју нећемо дати никоме од екстремиста", истакао је Вучић.
Протест у Београду - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
СРБИЈА
Протест против немачко-француског плана за Косово у центру Београда
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала