- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Четири медаље за Србију!

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗастава Србије на церемонији отварања Светског аматерског првенства у ММА
Застава Србије на церемонији отварања Светског аматерског првенства у ММА - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
Пратите нас
Троје српских бораца обезбедило је медаље на Светском аматерском првенству у мешовитим борилачким вештинама (ММА) које се одржава у Београду, то су Николија Милошевић, Вељко Алексић и Џевад Балтић у сениорској и Милица Глушица у јуниорској конкуренцији.
У конкуренцији сениорки у категорији до 62 килограма Николија Милошевић ће се борити за најсјајније одличје пошто је победила Мерцедес Kустоди из Шпаније.
Српкиња је искористила прву прилику, закључала противницу и угушила је у партеру, а потом је обезбедила и пласман у финале.
Вељко Алексић је имао борбу против Лестера Батреса из САД. Ради се о категорији до 77 килограма, а српски борац је победу обезбедио ударцима у стајању. Американац није могао да издржи нападе Алексића који је прошао у полуфинале, али је у том мечу поражен и остао је на бронзаном одличју.
Трећи наш представник Џевад Балтић је након исцрпљујућег претходног меча смогао снаге да се бори поново и то тако што је добио анголског представника Станислаава Kакесе Везија.
Сви они су обезбедили не само полуфинала и финале, већ и медаље с обзиром на то да борбе за треће место нема. Оба поражена из полуфинала добијају светске бронзе, док се победници боре за злато.
ММА Београдска арена - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
СПОРТ
Београд је ММА свет – свечано отворено Светско аматерско првенство
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала