- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Стиже луксузни бренд из Русије: Црна Гора добија фабрику вотке у Никшићу

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаБелуга вотка на полицама продавнице у Русији
Белуга вотка на полицама продавнице у Русији - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
Пратите нас
Председник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић најавио је на последњој седници владе да ће 21. марта у Никшићу бити отворена фабрика вотке „Белуга Монтенегро“.
Абазовић је рекао да ће се одмах по отварању фабрике вотке запослити око 200 радника, а до 2025. године планирају да имају 400 запослених.
Реч је, казао је, о познатом светском бренду за производњу тог алкохолног пића.
„Завршио сам састанак са власницима фабрике Nobel wood. Они праве једну од најпознатијих вотки у свету „Белуга“. Идемо сви 21. марта на отварање фабрике у Никшићу која ће да производи „Белугу Монтенегро“. У Црној Гори ће се производити вотка која ће ићи у свет. Имају посебну фабрику у Русији. Фабрика у Црној Гори са брендом „Белуга Монтенегро“ има амбицију да развија извоз за цели свет”, казао је Абазовић.
Рекао је да ће у Тивту бити запослено 50 радника који ће радити у маркетингу, а у фабрици ће се радити производња која је повезана са производњом у Летонији.
Истакао је да је ово велики подстицај за економију земље, јер се ради о јако скупом бренду, те да ће капацитет производње бити 6.000 боца на сат.
„За оне који не знају, „Белуга“ је четврти најпознатији бренд за производњу вотке у свету, а осми најпродаванији. Зашто осми? Зато што је најскупљи. Најјефтинија боца кошта 40 евра, а постоје боце које коштају и по 7.000 евра“, рекао је Абазовић, пренео је портал РТЦГ.
„Белуга груп“ је највећа компанија за производњу алкохола, вотке и дестилованих пића у Русији, наводи се на њиховом сајту, као и један од највећих увозника жестоких пића и има 12.000 запослених.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала