- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Влада Црне Горе има алтернативу за војни полигон - неће бити на Сињајевини

Сињајевина - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
Пратите нас
Председник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић саопштио је данас да влада има алтернативну локацију за војни полигон и истакао да то неће бити Сињајевина.
“Док је ове владе нема разлога за било каквом зебњом”, рекао је Абазовић, пренео је портал РТЦГ.
Недавне војне вежбе на Сињајевини, како наводи, не треба доводити у везу са урушавањем животне средине, јер су то акција које немају утицај на екологију.
“Полигон морамо имати, али га морамо имати на другој локацији где нећемо имати негативне утицаје на животну средину”, рекао је Абазовић новинарима у Мојковцу.
Становници Сињајевине окупљени у Удручење "Сачувајмо Сињајевину" годинама уназад протестују због одржавања војних вежби и владином плану да на овој планини гради војни полигон.
Они се противе изградњи војног полигона да би сачували здраву животну средину и њен развој која свима може да донесе само корист.
Још је покојни митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручивао да на Сињајевини не сме да буде изграђен војни полигон јер би то, како је говорио, затровало и уништило ту свету планину.
Сињајевина је позната по пашњацима и сточарству.
Абазовић је најавио и да би наредних 30 дана могло да се крене у изадавање завршних дозвола за почетак рада рудника удник Брсково – Тара Ресоурцес.
“Мислим да је Мојковац на правом путу да постане самоодржива општина на северу Црне Горе”, казао је Абазовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала