- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Вучић објаснио шта стоји иза одлуке о јачању специјалних снага Војске Србије

Војска Србије - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
Пратите нас
Повећање броја специјалних јединица Војске Србије је велика одлука, коју није лако спровести, али ће она подићи и неке градове у Србији, рекао је председник Александар Вучић у Крагујевцу, где је присуствовао свечаној академији поводом Дана државности.
„Наша војска је систематски уништавана од 2000. године, било је тешко вратити оно што је некада имала. Био сам и министар одбране и врховни сам командант 9 година, знам све недостатке и проблеме наше војске, од кадровске структуре, бројног стања, чини ми се да знам сваку гранату, мину, и оне које нам недостају, сваког возила, гусеничара, ловаца, бомбардера, авиона, хеликоптера, до дронова“, рекао је Вучић.
Имајући то све у виду, донео сам одлуку која је важна за напредак и даље јачање Војске Србије, прокоментарисао је он одлуку о јачању специјалних снага.
„То је велика одлука, није је лако спровести јер захтева огромна улагања, али ће подићи неке нове градове и на истоку и на западу земље, подићи ће стандард Жандармерије...“, појаснио је председник.
Специјалне снаге Војске Србије - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
СРБИЈА
Вучић донео одлуку о повећању броја специјалних јединица у Србији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала