- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Патрушев: Бајденова честитка Србији лицемерна

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаСекретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
Пратите нас
Честитка америчког председника Џозефа Бајдена Србији поводом Дана државности и идеја да се Русија позове на одговорност због догађаја у Украјини су лицемерни, оценио је секретар руског Савета безбедности Николај Патрушев.
„Обратили смо пажњу на честитку коју је амерички председник упутио Србији поводом Дана државности. У честитики се Београду лицемерно предлаже да позове Русију на одговорност за догађаје у Украјини и да подржи украјински народ“, рекао је Патрушев.
При томе је Бајден прећутао то да „Украјинци гину управо због кривице Запада и САД који су изазвали сукоб између два братска народа“, додао је Патрушев.
Подсетимо, Бајден је у честитки председнику Србије, која се није придружила антируским санкцијама Запада, поручио да треба заједно да „позову Русију на одговорност“ због догађаја у Украјини.
Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је јуче да честитку америчког председника Џозефа Бајдена српском председнику Александру Вучићу поводом Дана државности Србије сматра непристојном и отвореним покушајем да се земља подведе под утицај САД.
Александар Вучић у посети Џозефу Бајдену - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
СРБИЈА
Промашио тему: Бајден чак и у честитку председнику Вучићу „запаковао“ уцену против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала