- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

„Следећи су ловци“: Амерички сенатори траже од Бајдена да испоручи Кијеву ракете дугог домета

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteАмерички сенат
Амерички сенат - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
Пратите нас
Група америчких сенатора позвала је администрацију председника САД Џоа Бајдена да започне обуку украјинских пилота за управљање савременим ловцима те да испоручи Кијеву ракете дугог домета.
Са иницијативом су иступили републикански сенатор из Јужне Каролине Линдзи Грем и демократа из Конектиката Ричард Блументал.

„Следеће што је Украјини потребно су ловци. Не могу се изводити комбиноване операције без ваздухопловних снага. Авион МиГ-29 је застарео. Позивамо Бајденову администрацију и све наше савезнике да већ сада започну процес обуке за Украјину за управљање напредним ловцима“, рекао је Грем.

Са њим се сложио и Блументал који је изразио наду да ће Украјина ускоро добити ракетне системе „атакмс“ домета до 300 километара.
Истовремено, координатор за стратешке комуникације Савета за националну безбедност Беле куће Џон Кирби изјавио је да САД не подстичу Украјину да изводи нападе у дубини територије Русије.
„Што се тиче било каквих могућих операција Украјине унутар руске територије – ми их не охрабрујемо на то и не доприносимо томе. То смо јасно ставили до знања како јавно, тако и у приватним контактима“, рекао је Кирби.
Ловци Ф-16 - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
Специјална операција у Украјини
„То нису играчке“: Берлин не разматра питање испоруке ловаца Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала