- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Велики хуманитарни концерт у Руском дому за жртве земљотреса у Сирији

© Фото : Руски дом/Уступљено СпутњикуСирија, жртве земљотреса, хуманитарни концерт
Сирија, жртве земљотреса, хуманитарни концерт - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
Пратите нас
Велики хуманитарни концерт „Настрадалима у Сирији. Ко ће, ако не ми!“ за жртве земљотреса у тој земљи биће одржан у среду 22. фебруара у 19 часова у просторијама Руског дома у Београду.
Са програмом „Све боје Русије“ наступиће Хор „Александар Невски“ из Бање Луке који је под управом професора Лазара Радоје већ пуних десет година важна карика која повезује културу наших народа.
Специјални гост концерта биће Павлина Радовановић из Ораховца на Косову и Метохији. На програму су духовне песме, руске класичне и савремене мелодије.
Концерт је организован заједно са Руском хуманитарном мисијом на Балкану, под покровитељством Кабинета председника Републике Српске и компаније „Нестро петрол“, а сва прикупљена средства биће упућена Амбасади Сирије у Београду.
„Стихија која је погодила Сирију унесрећила је десетине хиљада људи. Њихова патња погоршана је међународним санкцијама, које су земљу практично лишиле хуманитарне помоћи. Српски народ, који је ембарго осетио на својој кожи, боље од других разуме невољу Сиријаца“, истиче се у саопштењу Руског дома.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала