- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Амерички ратни хушкачи отишли корак даље: Захарова се обратила Нуландовој

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
Пратите нас
Изјаве заменице америчког државног секретара Викторије Нуланд о нападима на Крим још једном потврђују умешаност Сједињених Америчких Држава у сукоб у Украјини, изјавила портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
„Дозволила је себи читав низ запањујућих и апсурдних изјава. Још једном морамо да констатујемо умешаност САД у сукоб у Украјини – испоручују јој оружје у огромним количинама, пружају обавештајне податке, учествују у планирању војних операција“, изјавила је Захарова.
Како је додала, сада су „амерички ратни хушкачи отишли корак даље“.
„Они подстичу кијевски режим на даљу ескалацију, на то да се рат прошири на територију наше земље – тако, директним нападима. То је оно на шта смо и раније упозоравали и оно због чега смо били приморани да покренемо специјалну војну операцију“, казала је Захарова.
Она је саветовала америчку страну да се позабаве белим балонима и НЛО.

„Желела бих да дам савет Викторији Нуланд. Викторија, позабавите се белим балонима и НЛО, они у великом броју крстаре америчким просторима. Као што видимо, нешто вам не иде баш од руке да брзо и ефикасно решавате ситуацију са тим неидентификованим објектима. Наши људи вам се смеју, а ви и даље маштате о поразу Русије и сада још позивате кијевски режим да крене са нападом на Крим. Викторија, имате чиме да се позабавите и код куће“, поручила је Захарова.

Раније је заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд рекла да су војни објекти на Криму за Украјину легитимни циљеви и да Америка то подржава.
Помоћница америчког државног секретара за Европу и Евроазију Викторија Нуланд - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
СВЕТ
Викторија Нуланд: Објекти на Криму легитимни циљеви за Кијев, Америка то подржава
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала