- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бивши бугарски министар: Већ смо дочекивали ковчеге бугарских војника, то безумље мора да стане

© AP Photo / Petar PetrovЗаставе Бугарске и НАТО-а на церемонији обележавања ступања Бугарске у овај војни савез
Заставе Бугарске и НАТО-а на церемонији обележавања ступања Бугарске у овај војни савез - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
Пратите нас
Бивши бугарски министар унутрашњих послова, из партије „Алтернатива за бугарски препород“ Румен Петков, коментарисао је одлуку да се око 60 бугарских војника упути да обучава украјинске војнике у земљама ЕУ, подсетивши да је Бугарска већ имала прилику да изгуби своје војнике у оквиру мисије у Ираку.
„Једном смо већ дочекивали ковчеге из Ирака. Знамо ко је упутио војнике и ко је дочекивао ковчеге. Бол родитеља је још жив. Упућујемо своје момке у рат, али говоримо да смо против рата. Председник је дужан да под хитно прекине то беузмље!“, написао је Петков на друштвеним мрежама.
Коментатори поста бившег министра су подржали његову изјаву и предложили да се у мисију упуте посланици партиј који су се заложили за испоруке оружја Украјини.
„Нека иду они који желе да шаљу оружје, они посланици који су гласали, нека шаљу своје синове“, написала је Велинка Тодорова.
„Најзад је НАТО и нас увукао у тај проклети рат, који су распириле САД“, изјавио је Марко Калев.
„Нека се сви они који на профилу имају украјинску заставу не претварају да не чују, нека не покушавају да се сакрију. Нека иду они... Сада ти идиоти имају могућност да изразе подршку, јер ће због њих страдати наши синови“, написала је Виолета Петкова.
Ове седмице техничка влада Бугарске је донела одлуку да упути око 60 војника да обучавају украјинске војнике у оквиру специјалне мисије ЕУ за украјинску армију. Учешће у мисији одржаваће се у земљама ЕУ, пре свега у Белгији, Немачкој и Пољској.
У ирачком граду Кербела 2003. године у терористичком нападу је погинуло пет бугарских војника који су учествовали у операцијама НАТО-а.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала