Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић се састао и са Блинкеном; Разговор са Макроном и Шолцом озбиљан

© Фото : Инстаграм/БудућностСрбијеЕнтони Блинкен и Александар Вучић
Ентони Блинкен и Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
Пратите нас
Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са државним секретаром Сједињених Америчких Држава Ентонијем Блинкеном на отварању Минхенске конференције о безбедности. Претходно се Вучић састао председником Француске Емануелом Макроном и канцеларом Немачке Олафом Шолцом.
„Осим разговора о односима Београда и Приштине потврдили смо све боље билатералне односе између Србије и Америке, написао је Вучић на свом Инстаграм налогу.
Подсетимо, председник Александар Вучић борави данас у дводневној посети Савезној Републици Немачкој, где ће учествовати на 59. Минхенској конференцији о безбедности
Вучиће је пре састанка са Блинкеном разговарао са Шолцом и Макроном, оценивши тај састнака озбиљним и коректним.
"Озбиљан и коректан састанак са најодговорнијим људима ЕУ о процесу дијалога са Приштином, француско-немачком плану и нашим билатералним односима", објављено је. на Инстаграм профилу "будуцностсрбијеав".
Српски лидер је састанке у Минхену данас започео са са председником Владе Грчке Кирјакосом Мицотакисом са којим је имао „веома добар, искрен и пријатељски разговор“.
Потом је председник Србије разговарао са министром спољних послова Уједњеног Краљевства и Северене Ирске Џејмсом Клаверлијем, са којим је, како је рекао, има веома важан и изузетно користан састанак.
Уследио је и кратак сусрет са Жозепом Борељом.
„Колико сутра очекује нас нови састанак и наставак борбе за очување мира и стабилности целог Западног Балкана“, написао је Вучић на свом налогу на Инстаграму*.
Предвиђени су Вучићеви сусрети и са америчким државним секретаром Ентонијем Блинкеном.
Председник Вучић је раније данас, по доласку у Минхен, поручио да га чека напоран дан, али и да верује да ће се успешно изборити за интересе Србије и да ће грађанима моћи да саопшти добре вести - неке данас, а неке за седам дана - које се тичу Косова и Метохије.
*(Активности „Мета“ - друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм забрањене су у Русији као екстремистичке)
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала