- Sputnik Србија, 1920, 08.12.2022
ЖИВОТ
Занимљивости из земље и света

Маск упозорава: Вештачка интелигенција је велика претња човечанству

CC0 / пиксабеј / Робот
Робот - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
Пратите нас
Вештачка интелигенција има велике могућности и способности, али у исто време представља велику претњу, упозорио је Маск.
Током виртуалног гостовања на World Government Summitu у Дубаију, Елон Маск говорио је о својој улози у Твитеру и када намерава да се повуче с позиције извршног директора, али дотакао се и вештачке интелигенције. Након представљања четбота ChatGPT вештачка интелигенција је главна тема технолошке индустрије те је развој ове технологије постао фокус бројних малих и великих ИТ компанија.
Сазнали смо прилично невероватне могућности вештачке интелигенције, али питање је шта би се догодило када би неко покушао да искористити ову технологију на негативан начин. Нпр. неки кибернетички криминалци већ су покушали да искористе четбота за развој малвара, међутим то је тек врх санте леда јер како је рекао на самиту Маск, она представља и потенцијалну егзистенцијалну претњу човечанству.
О опасностима вештачке интелигенције говорио је и прошле године када ју је назвао једном од три највеће претњи човечанству, уз смањење стопе рођења и религиозни екстремизам.
Вештачка интелигенција један је од највећих ризика за будућност цивилизације. Међутим она је једнако позитивна и негативна - има велике могућности и способности, но у исто време представља велику претњу, објаснио је Маск.
као промер, Маск је споменуо и нуклеарну физику захваљујући којој имамо нуклеарну енергију, али и нуклеарне бомбе, преноси портал Зимо.
Зграда у облику летећег тањира - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2023
СВЕТ
Шта је следеће на мети Америке – троугао? Због потеза САД букте друштвене мреже, огласио се и Маск
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала