- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Топ 5 савета: Којим данима купити авионску карту и како да прођете што јефтиније

© PixabayАвионске карте
Авионске карте - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
Пратите нас
Уторак је најбољи дан за куповину авионских карата, јер авио-компаније објављују недељне распродаје рано у уторак, што онда подстиче конкурентске компаније да ускладе цене.
Карте по повољнијим ценама се могу наћи и другим данима. Ево, о чему би требало повести рачуна приликом куповине:

1. Не купујте прерано или прекасно

Не треба куповати прерано јер бисте могли да платите више, а исто важи и ако купујете прекасно.
Ако желите да летите током популарних празника као што су Божић, Нова година или током врхунца сезоне као што су јун, јул и август, обично ћете мало уштедети ако купите карте нешто раније, рецимо, два месеца унапред.

2. Увек упоредите цене авионских карата

Златно правило куповине авионских карата јесте да увек упоређујете цене. Неки људи то не успевају јер „знају“да њихова омиљена авио-компанија увек има најбољу понуду, али ниједна авио-компанија нема увек најниже цене. Ако не упоредите, могли бисте платити превише, а зашто плаћати више него што морате?

3. Најјефтинији дани за лет

Уштедите још више тако што ћете знати најјефтиније дане за лет. Ако не можете да резервишете јефтине дане за цео лет, урадите то за један део путовања и ипак ћете иматенеке уштеде.
Радни дани су обично јефтинији од викенда. Петком и недељом карте обично коштају више.
Постоји нешто што се зове „јефтино доба дана“, а то значи да треба да летите када већина људи то не жели, као што је зора, ноћ или летови током ручка или вечере.

4. Летите најјефтинијим путем

Директни летови су практичнији, али понекад можете пронаћи боље понуде за летове са преседањем. Увек упоредите цену летова без преседања са преседањем. Само ви можете одлучити да ли је јефтинија цена вредна непријатности дужег дана путовања.

5. Резервишите групна путовања једну по једну карту

Ово неће увек уштедети новац, али понекад хоће, тако да увек вреди покушати.
Када резервишете путовање за две или више особа, резервишите само једну карту за почетак, јер необични систем резервација авиона значи да се више карата продатих у једној трансакцији мора продати по истој цени. На пример, ако су вам потребне две карте и авио-компанија има једну карту за 100 долара, а све остале коштају 125 долара, платићете 125 долара за обе. Али ако купите две карте једну по једну, добићете јефтинију цену за једну од ваших карата, пренео је „Блиц бизнис“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала